Review: ACER PREDATOR Z35 – Monitor de GAMING

0
2483

Predator Z35 - Blog

Ca si gameri batalia cu numarul cadrelor pe secunda este constanta. Fiecare dintre noi ne luptam cu pixelii, cu specificatiile si nu in ultimul rand cu bugetul incercand sa avem cele mai bune rezultate.

Ce facem insa daca avem acea putere de calcul la dispozitie dar monitorul nu este suficient de rapid sau nu se poate adapta suficient de repede la actiune incat sa redea in toata splendoarea si mai ales suficient de rapid imaginea generata de placa sau placile video?

Simplu, avem parte de artefacte de imagine, de tearing si de alte fenomene neplacute care pur si simplu diminueaza placerea jocului. Pentru a combate aceste neplaceri s-au inventat nu cu mult timp in urma tehnologiile AMD FreeSync si Nvidia G-Sync, fiecare cu implementari foarte diferite dar cu rezultate in mare parte asemanatoare.

Fiecare dintre aceste tehnologii sincronizeaza rata de refresh sau pe romaneste rata de reimprospatare a monitorului la numarul de cadre pe care le poate randa in fiecare secunda placa sau placile video, rezultatul fiind o imagine randata corect, cadru cu cadru ce este afisata la fel de corect , intr-o maniera ce nu mai permite afisarea sau formarea pe ecran a acestor erori sau artefacte.

2

Pana acum, de la aparitia Nvidia G-Sync ce este si tehnologia inclusa in monitorul de astazi am avut ocazia sa testez monitoare cu o rezolutie si o rata de refresh ce plecau de la 1920 x 1080 pixeli si 120 de hertzi pana la 2560×1440 pixeli la 165 de hertzi, majoritatea bazate pe tehnologia TN cu panouri rapide dar care nu beneficiaza de o coloristica foarte bogata si pe care le consideram pana la aceasta ora cele mai bune si mai rapide reprezentante ale speciei monitoarelor de gaming din gama high end.

DAR, iata ca Acer, un brand relativ nou pe piata de monitoare de gaming vine puternic din spate cu propuneri din ce in ce mai neortodoxe in acest segment de piata, punctul culminant de pana acum fiind reprezentat de ACER Z35 prezent aici, ce este un monitor ce sparge tiparele impuse pana pana acum de tehnologie monitoarelor de gaming in trei puncte :

Primul ar fi formatul: ACER Predator Z35 este un monitor curbat cu format 21/9 si rezolutia de 2560 x 1080 pixeli ce ocupa in acest fel o proportie mai mare din capul vizual al utilizatorului ajutat si de curbura pronuntata a ecranului , ducand zic eu experienta vizuala la un nivel mai bun decat monitoarele cu format clasic de 16/9

Al doilea punct ar fi tipul de panou folosit care este in cazul ACER Predator Z35 unul AMVA, cu siguranta mai bun si mai precis in afisarea culorilor decat panourile TN utilizate pana acum la producerea monitoarelor rapide de gaming, atat de bun incat nu m-ar mira ca odata calibrat sa fie utilizat cu succes in editare foto sau video.

Al treilea punct in care ACER Predator Z35 sparge tiparele este rata de refresh maxima de care este capabil . Desi standard, de abea scos din cutie monitorul este capabil de 144 de hertzi , poate fi overclockat si utilizat la o rata de refresh maxima de 200 de hertzi, maximul atins pana la aceasta ora de monitoarele de gaming si avand in vedere rezolutia, formatul si faptul ca panoul este o matrice AMVA, asta este cu adevarat o performanta.

1

Z35 este un monitor urias de 35 de inchi cu o curbura a panoului pronuntata ce este gazduit si protejat de o cutie la fel de uriasa ce protejeaza asa cum se cuvinte produsul. Este in esenta construit ca un tanc, monitorul este solid si teapan pe pozitie ceea ce nu este un lucru rau insa mi-as fi dorit sincer sa fiu ca marginile ecranului sa fie totusi ceva mai subtiri.

In pachet gasim tot ce ne trebuie pentru a pune in functiune monitorul, inclusiv cablul HDMI, cel Display port pe care il recomand a fi folosit pentru a obtine rata de refresh maxima a acestui monitor, cablul pentru punerea in functiune a hub-ului USB 3.0 de pe spatele monitorului dar si adaptorul de alimentare foarte asemanator cu cel al unui laptop.

Monitorul dispune si de posibilitatea ajustarii pe inaltime, dar si a unghiului la care poate fi privit insa ii lipseste posibilitatea ajustarii pe axa Y, o lipsa pe care o inteleg avand in vedere greutatea si curbura acestuia.

Odata pus in functiune ACER Predator Z35 afiseaza imagini foarte clare cu o coloristica bogata, contrast si iluminare uniforme insa atat la rata de refresh maxima cat si la cea standard de 144 de hertzi, nu am putut discerne o diferenta foarte mare poate si datorita faptului ca de randarea celor cateva jocuri cu care am testat monitorul se ocupa o singura placa video din gama high end ce nu a fost capabila sa afiseze cu mult peste 100 de cadre per secunda la rezolutia standard a acestui monitor.

P1070221.00_04_40_20.Still006

Avand in vedere acest fapt, experienta vizuala a ramas insa la nivele foarte inalte, Acer Predator Z35 ramanand unul dintre monitoarele ce schimba fundamental experienta in timpul gaming-ului din mai multe puncte de vedere.

Contrastul in primul rand este mult imbunatatit, panoul AMVA din componenta acestuia depasind cu mult capacitatile oricarui monitor TN de gaming de pana acum.

Negrul afisat de monitor este foarte adanc iar culorile randate placut si foarte contrastante, ceea ce in combinatie cu, latimea dar mai ales curbura pronuntata a monitorului ce ocupa o foarte mare parte din campul vizual, sincronizarea perfecta data de tehnologia G-SYNC plus timpul de raspuns excelent de 4 ms mi-au dat impresia ca ma joc intr-un spatiu 3D fara sa am nevoie de ochelarii speciali.

Singurul dezavantaj al acestui tip de monitor ultrawide este reprezentat bineinteles de afisarea continutului multimedia ce este gandit in mare parte pentru ecrane standard de format 16/9 ceea ce lasa bare negre destul de groase in lateralele unui film de format standard de exemplu, insa aceste mici neajunsuri palesc in fata avantajului clar de a ma juca utilizand campul vizual extins oferit de acest format si de a putea afisa pe acelasi ecran doua sau chiar trei pagini web simultan ce mi-au fost clar de folos chiar si in realizarea materialului pentru episodul de astazi.

P1070221.00_04_40_20.Still006

Cel mai important avantaj pentru mine care ma ocup asa cum probabil stiti si de editarea acestor clipuri a fost insa reprezentat de timeline-ul mult extins ce poate fi afisat de un astfel de monitor in orice program de editare video, ceea ce mi-a oferit su siguranta conditii de lucru mult mai bune. Iata de ce sunt unul dintre adeptii convinsi ai acestui format de monitor desi in mod curent inca nu am foat capabil sa imi achizitionez unul.

Ca gamer pot spune ca am fost placut impresionat de ACER Predator Z35 pe care il consider cu usurinta unul dintre inclocuitorii de succes al setup-urilor multi-monitor ce inrerup campul vizual cu ramele lor inestetice, oricat de subtiri s-ar chinui producatorii sa le faca.

Unii dintre voi ar putea spune ca rezolutia maxima a acestui monitor este scazuta in comparatie cu alte cateva oferte ale concurentei insa acelora le pot spune ca prefer coloristica mai bogata, curbura mai pronunatat si contrastul mai ridicat oferit de ACER Predator Z35 si matricea sa AMVA decat rezolutie mai mare a celorlalte monitoare. Privit de la distanta standard, este ideal iar pixelii in minus se traduc asa cum stim cu totii in mai multe cadre per secunda pe care placa sau placile video le pot randa in plus ceea ce combinat cu tehnologia G-Sync onboard iarasi mi se pare un avantaj.

Monitor Gaming VA LED Acer Predator 35″ Z35BMIPHZ, Ultra Wide (2560 x 1080), HDMI+MHL, DisplayPort, 4 ms, 144 Hz, Boxe, Ecran Curbat (Negru) in oferta evoMAG.ro: Click aici!

LĂSAȚI UN MESAJ