REVIEW: Monitor Gaming ASUS MG248Q

0
2714

Modelul de monitor de gaming prezentat astazi este ASUS MG248Q si face parte din binecunoscuta gama de produse, componente si periferice, Republic of Gamers a ASUS.

1

Ca parte din aceasta gama, design-ul acestui monitor este unul angular si foarte agesiv, toate trasaturi comune acestui tip de monitoare de gaming din oferta ASUS insa baza acestui design este reprezentata de piciorul solid si reglabil pe trei axe ce sustine monitorul.

Cu ajutorul acestuia, ASUS MG248Q poate fi manevrat la aproape orice unghi in scopul de e obtine un unghi de vizualizare cat mai optimizat cu putinta iar ca ultima facilitate dedicata confortului celui care utilizeaza acest monitor, ecranul este acoperit de o membrana mata ce tine foarte bine sub control stralucirea generata de alte surse de lumina din incapere.

Daca tot veni vorba despre reglaje, daca faceti parte dintre putinii fericiti care sunt dotati cu brate VESA pentru sustinerea si montarea monitoarelor, aflati ca modelul de astazi suporta placute compatibile cu respectivul sistem cu dimensiunea de 100 pe 100 de milimetri deci un setup multi-monitor este cat se poate de usor de realizat.

Asa cum spuneam si putin mai devreme MG248Q are o rata maxima de reimprospatare a ecranului de 144 Hz sau 144 cadre per secunda, standardul de aur al monitoarelor de gaming din ziua de azi si foloseste pentru a ajunge la aceasta cifra impresionanta un panou LCD TN, super rapid cu o capacitate foarte buna de reproducere a culorilor pentru o astfel de matrice.

Cifrele exacte sunt de 99% a spatiului de culoare sRGB si 76-77% din spatiu de culoare Adobe RGB astfel incat este potrivit si ca display general pentru majoritatea activitatilor ce se pot desfasura pe un PC, nu doar pentru Gaming.Aditional, suportul pentru Gaming al monitorului este extins si mai departe, modelul de astazi fiind compatibil si cu tehnologiile Flicker Free, Ultra low Blue Light si Nvidia 3D dar si cu AMD FreeSync.

Setarile ecranului pot fi accesate foarte usor in obisnuita maniera oferita pana acum de ASUS pe majoritatea monitoarelor de gaming din oferta lor utilizand butoanele din partea dreapta spate a ramei sau utilizand mai degraba joystick-ul inclus in aceeasi regiune.

5

O noua modalitate de control disponibila la gama de monitoare MG a ASUS deci si la modelul de astazi este implementata pentru prima oara cu ajutorul programelului Display Widget ce poate fi instalat ca un program normal in Windows si cu ajutorul caruia se pot seta si mai facil, cu mouse-ul toti parametrii monitorului fara a fi nevoie sa utilizati butoanele de pe spate.

Pana acum setarea monitorului se facea doar odata sau doar foarte rar pentru majoritatea dintre noi insa acum, odata cu aparitia acestei noi metode de control, sunt sigur ca mult mai multi dintre noi vor optimiza mai des setarile monitorului. Iara inca un pas in fata necesar evolutiei adus de ASUS in domeniul monitoarelor pentru PC.

Pentru cei ce detin placi video AMD cu suport pentru tehnologia AMD FreeSYnc si care vor utiliza pe viitor un astfel de monitor, le pot spune ca ASUS MG248Q nu suporta aceasta tehnologie automat, imediat ce este scos din cutie.

4

Functia nu este raportata ca fiind suportata initial, astfel incat pentru a da drumul si acestei functii este necesara atasarea monitorului la placa video utilizand cablul Display Port prezent in pachetul de accesorii, apoi trebuie ca in programul de control al placii video sa dati Enable functiei FreeSync si veti vedea apoi ca monitorul suporta fara probleme si aceasta functie.

Suportul pentru AMD FreeSync a fost pentru mine o surpriza placuta si foarte binevenita in acest caz.Gandit pentru gamer-ul ce isi doreste cele mai bune specificatii intr-un buget relativ restrans, ASUS MG278Q reuseste sa faca tot ce isi propunea.

Avem prin urmare specificatii foarte bune, chiar premium pentru un monitor de gaming din gama ASUS Republic of Gamers la un punct de pret semnificativ mai scazut decat modelele disponibile pana acum in aceeasi gama.

Monitorul ASUS MG248Q poate fi achizitionat de aici: Click!

Pentru alte monitoare din gama GAMING a producatorului ASUS click aici: Click!

LĂSAȚI UN MESAJ