Aparat de aer conditionat portabil – avantaje si sfaturi utile

0
10700

Salutare. Ca sa fim in ton cu vremea de afara, am ales sa dedicam articolul de azi aparatelor de aer conditionat portabile. Ca e vara sau iarna, pana la urma confortul termic este vital. De aceea, intelegem nevoia ta de informare. Vrei sa alegi cea mai buna modalitate de a-ti climatiza locuinta, iar noi iti punem la dispozitie numeroase optiuni – aparate de conditionat portabile si mono – split. Pe care sa o alegi?

Aer conditionat: Portabil versus Stationar

Aer conditionat mono-split
Sistemele incadrate in aceasta categorie sunt echipamente dedicate pentru conditionarea aerului. Au in componenta o unitate interioara, una exterioara si o telecomanda pentru controlul unitatii interioare. Aparatele tip mono-split sunt cele mai la indemana si sunt adesea alese pentru a fi instalate in blocuri de locuinte si birouri.

Aer conditionat mobil
Sistemele de climatizare portabile sunt compuse dintr-o singura unitate si au avantajul de a fi usor mutate dintr-un loc in altul. Sunt mai scumpe, mai putin eficiente si mai zgomotoase – la prima vedere pare ca nu exista niciun motiv bine intemeiat pentru care ai putea opta pentru o astfel de varianta, in detrimentul unui AC clasic.

Daca privim mai atent insa, vom realiza ca utilizarea unui aparat AC mobil are sens in multe situatii. Daca stai cu chirie, la camin sau la o casa de vacanta si ai nevoie de o solutie de racire flexibila, atunci ideea unei unitati portabile poate sa te atraga foarte mult. Desigur, daca vrei sa-ti pui creativitatea la incercare exista sanse sa rezolvi usor problema racirii a doua camere cu un singur aparat de aer conditionat mobil.

Aer conditionat portabil: 3 avantaje

1. Flexibilitate – cele mai multe unitati AC portabile sunt prevazute cu roti, ceea ce inlesneste foarte mult deplasarea lor dintr-o incapere in alta. Poti sa ii schimbi pozitia astfel
incat sa racesti cat mai eficient camera in care stai. Comparativ cu unitatile fixe nu ai de ce sa-ti faci griji ca nu l-ai asezat corect din prima pe perete.

2. Montare usoara si intuitiva. Cele mai multe comenzi de aer conditionat se inregistreaza vara, cand zilele caniculare bat la usa. De aceea firmele de montaj ajung sa fie foarte solicitate, iar cumparatorii sunt inscrisi pe o lista de asteptare foarte lunga (uneori de cateva saptamani si chiar luni). In plus, orice instalare de aer conditionat mono -split fix costa. Acest lucru nu este valabil in cazul aparatelor portabile. Atentie insa – este recomandat sa alegi un model care sa includa kitul de instalare – tub de evacuare pentru aerul cald. In caz contrar vei fi nevoit sa-l cumperi tu.

3. Pret accesibil. Daca pana de curand nu puteai sa te apropii de un aer conditionat portabil, iata ca de acum iti aducem in atentie numeroase modele la preturi foarte avantajoase – vezi Nou! Aparat de aer conditionat mobil Turbionaire Revigo, cu KIT INSTALARE inclus, 7000 BTU, Clasa A (Alb) la doar 920 lei !!! 


Aer conditionat mobil: Tine cont de urmatoarele sfaturi

a) Dimensiune – aparatele mobile sunt evaluate in BTU per ora. Modelele cu rating BTU mai mare au putere de racire mai buna si pot fi folosite pentru incaperi spatioase. Este important sa
cumperi un AC portabil adecvat spatiului tau pentru a nu inregistra pierderi de energie.

Pentru o camera de 2,4 metri, ai in vedere urmatoarele estimari:

  • 8000 BTU acopera 18.56 metri patrati
  • 10000 BTU acopera 27.9 metri patrati
  • 12000 BTU acopera 37.16 metri patrati
  • 13000 BTU acopera 41.8 metri patrati
  • 14000 BTU acopera 46.45 metri patrati

Aceste date sunt informative, deoarece factorii de mediu pot influenta necesarul de BTU. De exemplu, camerele cu izolatie slaba sau echipamente de producere a caldurii pot necesita modele cu BTU mai mare.

b) Amplasare. In timpul procesului de racire, aparatele AC portabile produc aer cald care trebuie expulzat. Toate modelele incluse in oferta EVOMAG se livreaza cu un kit de evacuare pentru eliminarea aerului cald in exterior. Prin urmare, cel mai usor este sa asezi unitatea in apropierea unei ferestre.

c) Intretinere. Spre deosebire de aparatele de aer conditionat stationare, cele portabile produc umezeala. Pentru evacuarea umezelii poti sa scoti manual sertarul de acumulare si sa-l golesti sau poti sa atasezi un furtun prin care sa directionezi apa in alta locatie. Cele mai noi aparate de aer conditionat portabile au design imbunatatit, astfel ca cea mai mare
cantitate de apa se indeparteaza automat prin evaporare.

d) Nivel de zgomot. Nu te astepta ca aparatul de aer conditionat portabil sa fie silentios – dar este un zgomot cu care poti trai. Spre deosebire de sistemele stationare care au o unitate in exterior, toate componentele unui aparat portabil raman in interior. Orice echipament care genereaza flux de aer va produce un oarecare nivel de zgomot. Daca acesta este un capitol de mare interes pentru tine, pregateste-te sa faci comparatii intre mai multe modele din punct de vedere al nivelului de dB.

Modele recomandate de Aer conditionat portabil

Si ca sa incheiem perfect pledoaria pentru aparatele de aer conditionat portabile, iti propunem urmatoarele 3 modele:
1. Nou! Aparat de aer conditionat mobil Argo Glamour, cu KIT INSTALARE inclus, 10000 BTU, Clasa A (Alb)

2. Aparat de aer conditionat mobil SENCOR MT7011C, 9000 btu

3. Aparat de aer conditionat mobil TAURUS Alpatec AC 260 KT, 9000BTU, Clasa A (Alb)

[aer conditionat] Portabil sau fix? – Tu alegi!

Indiferent daca iti surade ideea unui aparat de aer conditionat mobil sau daca ti se potriveste mai mult modelul clasic, mono – split stationar, la evoMAG gasesti multe tipuri de aparate de aer conditionat. Asteptam cu nerabdare sa-ti descoperim alegerea!