Beneficiile panourilor fotovoltaice

0
668

Soarele este o sursă excelentă de energie pentru că este regenerabilă și disponibilă tot timpul anului. Dezvoltarea tehnologică a făcut ca încrederea în energia solară sa crească prin reducerea costurilor si creșterea eficientei.

Comparând cu preturile de acum 10 ani, sistemele fotovoltaice s-au ieftinit cu aproximativ 90%. Există o varietate bogată de panouri cu diverse tehnologii și caracteristici, invertoare iar instalarea a devenit extrem de facilă.

Dar oare de ce energia solară este considerata energia viitorului?

1. Poate fi folosită de oricine, oriunde! De exemplu, pentru cei care locuiesc în zone izolate, folosirea panourilor fotovoltaice poate aduce energie electrica regenerabilă fără prea mult efort.

2. Economisești bani! La propriu! În afara facturilor de energie electrica mai mici, ai la dispoziție diverse forme de finanțare care te ajuta sa-ti creezi propria ta energie pe care, daca ai exces, o poți chiar vinde.

3. Ajuți la protejarea mediului înconjurător. Producerea energiei electrice în mod tradițional (arderea combustibililor fosili) este extrem de dăunătoare pentru mediu. Emisia de dioxid de carbon, extragerea de combustibili fosili care poluează mediul înconjurător, folosirea cantităților imense de apă și schimbarea climatului sunt doar câteva aspecte. Folosirea unui sistem fotovoltaic creează energie curată și regenerabilă iar producerea aceste energii va cere o cantitate foarte mică de apă.

4. Este considerată o investiție foarte bună! Țările arabe, China, India, SUA văd producerea energiei fotovoltaice ca o soluție pe termen lung. Fiind cea mai ieftină formă de energie, nu este de mirare câți consideră sistemele fotovoltaice atractive din punct de vedere financiar, inclusiv în România.

Acestea sunt argumentele principale care te pot ajuta in a lua decizia de a achiziționa propriul tău sistem fotovoltaic și a deveni independent energetic. Dar dacă mai ai nelămuriri lasă-ne un mesaj la evosolar@evomag.ro.