Camera video auto – 4 intrebari frecvente

0
3148

1. De ce sa-mi cumpar o camera video auto?

Iata 4 motive principale pentru care merita sa-ti dotezi masina cu o camera video audio:

 • Te protejezi – in caz de accident, camera video joaca rolul unui martor obiectiv. In practica exista o multime de situatii cand ai dori sa poti da “filmul” inapoi si sa verifici cu
  incetinitorul ce s-a intamplat de fapt. De exemplu, esti acuzat de un pieton ca era sa-l lovesti, dar de fapt camera arata ca el trecuse pe rosu, politia iti ridica permisul invocand ca ai trecut pe linie continua, dar de fapt tu trebuia sa treci pe langa o masina cu avariile puse.
 • Dovedesti la politie ce s-a intamplat cu exactitate in cazul unui accident.
 • Filmezi ce se intampla in trafic.
 • Inregistrezi peisaje frumoase si trasee spectaculoase.


Tu de ce te-ai gandit sa-ti cumperi o camera video audio? Lasa raspunsul in comentarii, mai jos.

Camera video auto Xiaomi Dash Cam, Full HD, Ecran 3″ (Negru)


2. Cum ar trebui sa fie o camera video auto buna?

Exista numeroase caracteristici ce definesc o camera video buna. Eu ma voi opri doar la cateva:

 • Cumpara o camera video auto care sa filmeze bine pe timpul noptii. In general exista doua optiuni: ori un senzor scump sensibil la lumina ori o lentila cu F redus. Te poti ghida dupa specificatiile producatorului sau poti urmari videoclipuri- feedback realizate de utilizatori, desigur pe timp de noapte. – O camera ieftina cu Nightvision este aceasta

Camera Auto iUni Dash i18, Full HD, Ecran 3″, Night vision, Parking monitor (Negru)

 • Alege o camera video audio fara baterie sau cu una mica. Prezenta bateriei duce la supraincalzirea camerei. La randul sau supraincalzirea determina umflarea bateriei si chiar defectarea unor piese interne. Pentru unii utilizatori acesta poate fi un compromis, avand in vedere ca s-ar putea sa intentionati sa lasati camera pornita peste noapte.

Camera Auto Motorola MDC10W, 720p HD, Senzor G-Shock, Unghi de filmare 140 grade (Negru)

 • Cauta o camera usor de instalat si dezinstalat. Acest gadget ar trebui sa fie la indemana oricand si sa-l poti monta cu usurinta chiar si atunci cand te grabesti.

Camera video auto fata + spate Mio MiVue C380 Dual, Full HD, Ecran 2″ (Negru)

 • Opteaza pentru o camera video auto cu tehnologie WDR sau HDR. Aceste functii te ajuta sa filmezi la est sau la vest avand soarele in fata. Sa fim sinceri – cele mai multe drumuri pe care le facem cu masina sunt dimineata cand plecam la birou si seara cand ne intoarcem acasa. Teoretic acestea sunt cele doua momente cand veti porni camera video auto cel mai des.
 • Este de preferat un unghi de filmare larg (peste 130 grade) pentru a avea o vizibilitate optima in dreapta si in stanga. In plus majoritatea evenimentelor rutiere se intampla langa masina ta, mai ales in oras.
 • Functii utile: parking mode, senzos G-shock, wi-fi incorporat, IR, rezistenta la apa si praf 

 

Camera auto DVR Navitel MR250, Full HD, Ecran 5″, Camera aditionala spate rezistenta la apa si praf

3. Camerele video auto cu GPS incorporat functioneaza si ca sistem de navigatie?

Nu. Rolul GPS-ului in acest caz este doar de preluare informatii din sateliti, identificarea vitezei si coordonatelor GPS in timpul filmarii.

4. Cate ore de filmare incap pe un microSD card?

Un card de 16 GB stocheaza circa 3,5 ore de filmare Full HD (1080p), unul de 32 GB circa 7 ore, iar unul de 64 Gb aproximativ 14 ore. Toate modelele de camere video auto disponibile pe site-ul nostru au functie de scriere in ciclu, ceea ce inseamna ca nu se vor opri cand ating capacitatea maxima. Mai exact pe un card de 64 Gb veti avea tot timpul salvate ultimele 14 ore de filmare. Multe modele sunt prevazute cu buton de salvare, util pentru copiere separata a unei parti de inregistrare sau pentru blocare la scriere, pentru a impiedica stergerea partilor salvate.

Camera Auto Mio MiVue C325, Full HD, LCD 2 (Negru)