Ce trebuie să știi în momentul în care cumperi un cărucior de copii?

0
66

Pe piață există multe modele de cărucioare pentru copii, astfel încât s-ar putea să pară dificil să alegi unul. Totuși, vei face lucrurile mai simple atunci când înțelegi diferența între opțiunile disponibile. Mai jos vei afla tot ce trebuie să știi despre asta!

Care sunt cei mai importanți factori pentru alegerea produsului?

În primul rând, trebuie să ții cont de greutatea oricărui cărucior. Cele ușoare sunt practice, însă pot avea un minus în ceea ce privește stabilitatea. 

Manevrabilitatea este un alt factor de analizat, pentru că modelul trebuie să se plieze ușor și să poată fi mișcat cu o singură mână. Așadar, un mâner reglabil și reversibil ar putea fi ideal. Multe cărucioare vin la pachet cu accesorii, precum genți, suport de biberon, husă de iarnă, umbrelă sau suport de picioare. 

Roțile căruciorului pot fi alcătuite din silicon, cauciuc sau plastic. Ultima alternativă poate fi însă sensibilă la lovituri, fiind ușor de crăpat. Cărucioarele scumpe dispun de roți solide, care nu vor cauza probleme. 

Modelele cu aer asigură un mers confortabil pe orice suprafață, dar asta depinde și de dimensiuni. Cu cât zona roților este mai mare, cu atât produsul se mișcă mai lejer.

Câte tipuri de cărucioare există?

Pe piață sunt nenumărate modele de cărucioare, iar acestea pot fi grupate în categorii multiple. Cele simple sunt rabatabile sau reversibile, ceea ce permite copilului să se așeze cu fața și spatele în direcția de mers. Un cărucior tip umbrelă este util pentru copiii care au vârsta de 3-6 luni, deoarece se pot transporta ușor.

Alte categorii din care poți alege:

  • Cărucioare 3 în 1: Sunt cărucioare ce pot fi utilizate de la naștere până la vârsta de 3-4 ani. Acestea au mai multe piese, care se li se vor modifica poziția în baza nevoilor.
  • Cărucioare sport: Unele familii sunt nevoite să se deplaseze pe drumuri ‘’off road’’, ceea ce înseamnă că au nevoie de un set de roți mari la căruciorul copilului. Acestea se manevrează simplu și sunt practice în aceeași situație.
  • Cărucioare pentru gemeni sau tripleți: După cum sugerează și denumirea, aceste cărucioare pot susține mai mulți copii simultan.

Fiecare părinte are un stil de viață diferit, iar modelul ideal este cel care se va adapta la nevoile personale.

Care sunt sistemele de siguranță pentru cărucior?

În primul rând, în această zonă intră sistemul de frânare. Acesta va fi clasic sau chiar automat. Cel din a doua categorie se activează imediat cum a fost eliberat mânerul. În aceeași zonă se găsește un display care indică faptul că frâna a fost activată. Grație modului de operare, ai siguranța faptului că produsul nu se va muta dintr-o parte în alta fără știrea ta. Mai există un sistem de frânare pe spate, rapid și cu acces prin apăsarea cu piciorul.

Sistemele de prindere sunt un alt element prezent aici. Acestea fac referire la centura de siguranță, care poate fi în 3 sau în 5 puncte. Prin intermediul uneia, este prevenită alunecarea copilului și se garantează protecție indiferent de situație. Încearcă să găsești un model cu centura greu de deschis și închis, pentru a nu putea fi manevrată de cel mic.

Cum alegi un cărucior care asigură confort?

Este important să cumperi un cărucior cu mai multe trepte de reglare a spătarului. Acesta oferă multiple avantaje, întrucât cel mic va sta confortabil indiferent de poziție. Bebelușii au nevoie de un cărucior cu rabatare orizontală, dar lucrurile se schimbă pe măsură ce cresc în vârstă. Tetiera poate fi una moale și placută la atingere, având rolul de a proteja capul. Un cărucior prevăzut cu pernă va fi un accesoriu perfect pentru confort. Totuși, lipsa acesteia va însemna un somn mai greu în aerul liber pentru cel mic.

Ce trebuie să știi despre pliere și depozitare?

Un cărucior trebuie să fie ușor de depozitat și pliat, în special în momentele în care călătorești cu mașina. Acesta ar fi bine să nu ocupe mult loc și să poată fi transportat cu ușurință. Verifică cu atenție același aspect, în special dacă dispui de un spațiu de depozitare limitat.

Cumpără căruciorul potrivit astăzi!

După ce verifici cu atenție modelele disponibile, poți face o comparație pentru a putea observa mai ușor beneficiile. În acest mod, vei știi care produs este potrivit nevoilor personale și vei putea lua decizia cea bună mai ușor!

LĂSAȚI UN MESAJ