Telefonul este gadget de nedespărțit pentru fiecare dintre noi. Astăzi, îl poți folosi nu doar pentru conversații, ci și pentru partea de entertainment, din care poți inclusiv să faci bani pe rețelele de socializare. Iar pentru asta, ai nevoie nu doar de cel mai bun și cel mai durabil telefon, ci și de cele mai bune camere. Huawei, iPhone, Samsung, Honor, Motorola, Nokia etc. toate sunt branduri consacrate care–ți pun la dispoziție o varietate de proprietăți și inovații tehnice prin care să te bucuri de cel mai mic detaliu în parte, inclusiv de partea de creație foto-video. Dar alegerea telefonului potrivit pentru tine, prin prisma unei persoane pasionate de tot ceea ce înseamnă materiale clare, inedite și nu numai, pe care să le poți distribui cu toți prietenii și urmăritorii tăi, este o adevărată provocare când ai la dispoziție atâtea mărci de renume. Descoperă azi cum să-ți alegi cel mai bun telefon pentru tine și la ce detalii să te uiți atunci când materializezi orice sugestie.
- Telefon Mobil Apple iPhone 12 mini, Super Retina XDR OLED 5.4″, 128GB Flash, Camera Duala 12 + 12 MP, Wi-Fi, 5G, iOS (Alb)
Cu ce te ajuta camera buna de pe telefon?
Un telefon cu o cameră bună cum este iPhone 13 îți va reinventa modul în care faci pozele și filmările. Dacă până acum te chinuiai să faci o fotografie bună, care să nu fie plină de “purici” sau zgomot de imagine (cum e numit profesional), fie în care subiectul să se vadă încețoșat, în mod cert nu ai avut de-a face cu unul dintre smartphone-urile de ultimă generație. Tehnologia le-a permis să evolueze în mod constant, iar senzorii lor sunt mai bine optimizați astfel încât să-ți ofere exact performanțe pe care tu ți le dorești.
- Telefon Mobil Apple iPhone XR, LCD Liquid Retina HD 6.1″, 64GB Flash, 12MP, Wi-Fi, 4G, Dual SIM, iOS (Yellow)
- Telefon Mobil Huawei P40, Procesor Octa-Core Hisilicon Kirin 990, OLED Capacitive touchscreen 6.1″, 8GB RAM, 128GB Flash, Camera Tripla 50+8+16MP, Wi-Fi, 5G, Dual SIM, Android (Negru)
Ce înseamnă o cameră foto bună pe un telefon?
Camerele unui telefon nu se vor compara niciodată cu o cameră propriu-zisă. Insă, cele mai bune camere au un preț pe măsură, iar dimensiunile și greutatea lor impune o greutate în plus și ocuparea extra a unui spațiu, cât și o grijă suplimentară de exemplu, atunci când pleci într-o călătorie.
În plus, e de la sine înțeles că până vei realiza un cadru cu o cameră, va trebui să știi să o controlezi din setări, iar momentul pe care-ți dorești să-l captezi cu nerăbdare poate fi unul instantaneu, de moment, care ai toate șansele să dispară în momentul în care ai reușit să calibrezi setările potrivite ale camerei. Investiția în cel mai bun material foto-video nu se va opri totodată la achiziția unei camere, cele mai bune având nevoie inclusiv de un obiectiv potrivit, în raport cu capturile tale, accesorii de protecție, chiar și trepied. Iar astea sunt doar câteva lucruri necesare, pe care nu intotdeauna le vei putea lua cu tine. Nu mai spunem că, un shooting profesionist în aer liber va trage întotdeauna atenția, și nu neapărat într-un mod pozitiv.
- Telefon Mobil Xiaomi Redmi Note 10 5G, Procesor Octa-Core MediaTek MT6833 Dimensity 700, IPS LCD Capacitive touchscreen 6.5″, 4GB RAM, 128GB Flash, Camera Tripla 48+2+2MP, Wi-Fi, 5G, Dual Sim, Android (Gri)
De aceea, telefonul, rămâne cea mai fiabilă alegere în orice situație.
Iar o cameră foto bună trebuie să îndeplinească câteva caracteristici de bază.
1. Să dispună de stabilizare optică
Stabilizarea este cheia unor cadre de calitate, în care toți parametri rezultați vor fi exact ceea ce-ți doreai, aspect care va influenta implicit și calitatea materialelor obținute. Marii producători actuali de telefoane de top cu cele mai bune camere au în vedere să adauge și o stabilizare pe masură, iar informații cu privire la acest detaliu le vei găsi negreșit în lista de specificații tehnice, indiferent că-ți alegi noul telefon din magazin sau online.
2. Să dețină o diafragmă optimă
Dacă unii pun accent pe numărul de camere sau numărul megapixelilor, află că cel mai important lucru este senzorul de fotografiere. Cu cât acesta are o valoare mică exprimată cu simbolul “f”, cu atât telefonul va capta mai multă lumină și detalii cât mai reale. În același timp, diafragma redusă îți permite inclusiv să poți face fotografii sau videoclipuri detaliate de aproape, tip macro, cât și să poți face cele mai bune și cele mai clare materiale în zonele întunecate, chiar și fără post-procesare sau editare ulterior sau folosindu-te de mici particularități de editare ce tind uneori să altereze calitatea și claritatea cadrelor.
3. Să fie tehnologie încorporată a unui brand consacrat
Un alt aspect important e și cine a contribuit la realizarea senzorilor și/sau a camerelor. Mulți dintre producători adaugă astăzi la camere și senzori de la dezvoltatorii de camere fizice, ori de la branduri renumite pentru componentele de top pe care le folosesc. Probabil nu știai că, tehnologia avansată a camerelor de pe iPhone este preluată de la Samsung, ori că, pe cele mai bune telefoane pentru cameră, se regăsesc senzori de la Sony sau Leica (populară pe telefoanele marca Huawei). Vei observa această diferență imediat ce vei compara un telefon no-name care imită un brand consacrat, cu cel propriu-zis. Calitatea materialelor multimedia va fi complet diferită.
- Folie Protectie Sticla Securizata Zmeurino Full Body pentru Huawei Mate 20 Lite (Negru)
- Incarcator NEXT ONE MagSafe Wireless Fast Charger
- Sistem audio Panasonic SC-TMAX5EG-K, 150W, Qi Wireless Smartphones Charging (Negru)
4. Tonul de culoare potrivit
Fiecare producător de smartphone are de altfel propriul mod de a-și optimiza tonurile de culoare. Astfel, senzorii unui iPhone captează detaliile spre variațiile prezente în natură și în realitate, în timp ce, fotografiile de pe alte telefoane pot fi mai contrastante, altele în nuanțe mai reci, iar altele mai calde. Atâta timp cât acest aspect nu influențează calitatea materialelor obținute, alegerea tonului potrivit este un aspect ce ține de gusturi.
5. Rezoluție și zoom
Cele două funcții sunt destul de importante dacă nu vrei să dai greș în alegerea unui telefon cu cea mai bună cameră. În detrimentul zoom-ului tradițional este preferat cel optic, care te poate ajuta să te bucuri de claritate chiar și atunci când faci capturi de la distanță. În plus, este recomandat ca telefonul ales să-ți permită să-ți ajustezi rezoluția în diferite moduri. O rezoluție cât mai mare îți va permite să te bucuri de mai multă claritate și mai multe detalii. Însă, în funcție de ce vei face ulterior cu materialele aferente, trebuie să ai în vedere că nu orice platformă suportă rezoluțiile 4k sau 8K, motiv pentru care, încărcarea acestora în spațiile aferente ți-ar putea afecta calitatea și claritatea. Tehnologia este în continuare în dezvoltare, iar dacă vrei un telefon performant de care să te bucuri mult timp de acum încolo, va fi benefic să dispui de un telefon cu o rezoluție ajustabilă a cadrelor pe un spectru cât mai larg.
6. Memorie internă generoasă
Pozele și filmările bune vin cu un compromis în ceea ce privește memoria de stocare. Ele îți vor ocupa suficient spațiu pe lângă alte aplicații uzuale și de interes, pe care le-ai putea folosi pe telefonul tău mobil. De aceea, deși e un aspect ce vizează indirect partea de creație, ar trebui să te asiguri că telefonul va dispune și de o memorie suficientă încât să-ți stochezi fără excepție toate materialele pe care le creezi și din care să poți alege la final cele mai bune opțiuni, fără a fi nevoit să achiziționezi memorie de stocare în Cloud extra sau să te trezești în postura de a-ți șterge multe dintre aplicațiile, documentele și detaliile importante ca să mai poți face o nouă poză. Nu uita și că, marea majoritate a telefoanelor de astăzi, nu-ți permit opțiunea de a mări spațiul de stocare sau memoria internă cu ajutorul unui card de memorie.
De ce ai nevoie de un telefon cu camera foto buna daca faci social media (instagram, facebook)?
Ești creator de conținut sau vrei să devii unul? În mod cert, creativitatea și un telefon bun nu trebuie să-ți lipsească.
Ca influencer, poți avea o serie de beneficii precum să primești produse în schimbul opiniilor tale din Social Media sau chiar bani. Desigur, asta va impune efort și o mică investiție din partea ta, chiar și la capitolul tehnic. Brandurile care-și vor dori să colaboreze cu tine sau viceversa, văd deseori dincolo de numărul de urmăritori. Iar principalul punct de interes este modul în care îți construiești profilul personal prin fotografii și filmulețe. Astfel, materialele vizuale de calitate vor fi atât modul prin care tu poți comunica cu partenerii tăi, dar și cel prin care te vei exprima publicului. Ori o fotografie sau un video de calitate, va atrage mai ușor atenția. Fiindu-ți la îndemână să captezi momentele în care ieși în oraș și descoperi zone sau articole interesante, un telefon cu camere bune va contribui la dezvoltarea ta profesională drept creator de conținut. În cele din urmă, având colaborări plătite, vei reuși să-ți amortizezi și investiția pe care o faci în echipamente. Dar totul începe de la acest compromis de a investi în cel puțin un telefon de calitate, cu cameră/camere bune.
- Tableta Apple iPad Mini 6 (2021), Procesor Apple A15 Bionic, Ecran IPS 8.3″, 64GB Flash, 12 MP, Wi-Fi, Bluetooth, iPadOS (Space Grey)
- Smartwatch Apple Watch 3, AMOLED Capacitive touchscreen 1.65″, Bluetooth, Wi-Fi, Bratara Silicon 42mm, Carcasa Aluminiu, Rezistent la apa si praf (Alb)
Cele mai bune telefoane cu cameră foto bună
Acum că știi toate aceste aspecte, nu rămâne decât să pornești în căutarea telefonului cu cea mai bună sau cele mai bune camere foto. Iată câteva sugestii pe care să le ai în vedere.
Telefon Mobil Apple iPhone 13, Super Retina XDR OLED 6.1″, 512GB Flash, Camera Duala 12 + 12 MP, Wi-Fi, 5G, iOS
Două telefoane consacrate din lumea iPhone 13 pentru camerele lor sunt versiunile iPhone 13 Pro și Pro Max, smartphone-uri de actualitate ce fac furori atât în rândul utilizatorilor obișnuiți, cât și în cel al creatorilor de conținut online. Însă, pentru aceste telefoane, va trebui să scoți un buget semnificativ din buzunar, ceea ce poate face achiziția destul de dificilă. Dar trebuie avut în vedere că nu oricine este fan al display-urilor generoase, așa că iPhone 13 în versiunea clasică ar putea fi exact ceea ce ai nevoie, având un ecran de 6,1 inch și o optimizare a camerelor foarte bună. Îl vei găsi în diferite versiuni de culoare și cu 2 camere de 12 MP dispuse la partea din spate, respectiv o cameră frontală de 12 MP cu senzor biometric SL 3D, care te va ajuta să captezi cadre clare și impresionante. Ceea ce puțini știu e și faptul că, dispozitivele Apple sunt singurele dispozitive optimizate pentru foto-video, care redau toate detaliile exact așa cum sunt în realitate, celelalte necesitând o calibrare a ecranului. Acest lucru explică de ce, pozele pe care le încarci în Social Media, se văd diferit atunci când le vizualizezi de pe alte dispozitive. În plus, ecranul nu e foarte mic, dar nici foarte mare comparativ cu opțiunile menționate anterior și alte modele de smartphone-uri, iar telefonul nu e exagerat de greu atunci când îl introduci în buzunar. Și poți alege inclusiv o memorie cu 512 GB memorie de stocare internă, perfectă pentru toate creațiile tale.
Telefon Mobil Samsung Galaxy Z Fold 2
Un alt telefon care s-ar putea să te încânte e și Samsung Fold 2, un smartphone ideal pentru business, dar și pentru creație multimedia.
Deși este un telefon scump, acesta vine cu câteva atuuri de neegalat față de competitorii săi.
Avem în primul rând camerele, 3 la număr în partea din spate, de 12 MP fiecare, și două camere de 10 MP pentru ecranele frontale. Față de versiunile Flip care sunt mult mai compacte, acest telefon se poate transforma prin depliere într-un smartphone tip tabletă, care-ți va veni în ajutor atunci când vei dori să faci o fotografie sau un video pe care să-l poți surprinde cât mai detaliat, dar și în procesul de editare, care va simplifica lucrurile prin ecranul ce atinge dimensiunea de 7,6″. Pe partea de fotografie te va impresiona cât de simplu poate surprinde orice detaliu chiar și folosit în mod obișnuit, sistemul beneficiind și de o serie de filtre foto care să-ți ofere tonul potrivit de culoare.
De asemenea, dispune și de funcțiile Pro pe fotografie în video unde, modulul video de acest fel te va ajuta să faci cele mai impresionante reels și InstaStories, permițându-ți inclusiv să setezi direcția din care să înregistrezi sunetul. Difuzoarele Stereo, funcțiile de fotografiere în noapte, videoclip portret și cel dual, vor fi alte aspecte care te vor face să te îndrăgostești de acest telefon.
Telefon mobil Honor 50
Și nu în cele din urmă, o opțiune pentru un buget mai accesibil, poate fi și Honor 50, brand divizat de Huawei, deci dispune de serviciile Google.
Acest smartphone este disponibil în mai multe versiuni, culoare și memorie, iar camerele principale quad cu un indice de peste 108 MP și cea frontală de 32 MP, te vor ajuta să realizezi fotografii și filmulețe clare, inventive și pline de culoare.
Toate aceste sugestii și multe altele, le vei găsi disponibile la evoMAG, locul de unde-ți poți achiziționa cele mai bune telefoane cu cameră de top și nu numai, atât online, cât și în showroom. Tu pe care-l alegi?
Te asteptam in magazin si cu oferte excelente pentru huse telefoane, telefon galaxy s22, telefoane mobile ieftine, produse resigilate.