Cum configurezi inchiderea aplicatiilor cand blochezi ecranul unui telefon Huawei

0
7057

Daca esti unul din numerosii detinatori ai unui telefon smart Huawei (sau Honor), cel mai probabil acesta functioneaza in prezent cu Android Marshmallow/ EMUI 4.1. Exceptie face Huawei Mate 9, care este unul din primele telefoane cu EMUI 5.0. Pentru toti ceilalti iata un tutorial care va ajuta sa contracarati un neajuns sever.

In mod implicit, EMUI 4.1 are o caracteristica software ce inchide orice aplicatie de fundal de fiecare data cand blochezi ecranul. In prima instanta, asta poate parea o idee buna, dar inchiderea aplicatiilor de fundal poate ingreuna experienta utilizatorului. Acest lucru poate perpetua in continuare mitul conform caruia Android este incapabil sa gestioneze singur memoria RAM (necesitand ajutorul unui soft tert pentru a functiona corect). Rezolva problema si performanta telefonului va fi mai buna iar durata de viata a bateriei mai mare.
 • Telefon Mobil Huawei P9 Lite, Procesor Octa-Core, IPS LCD Capacitive touchscreen 5.2″, 2GB RAM 16GB Flash 13MP Wi-Fi, 4G, Dual Sim, Android (Alb)
Exista trei planuri principale pe care actioneaza gestionarea RAM agresiva a EMUI 4.1:

1. Performanta

Pentru ca aplicatiile necesita mai mult timp pentru a se deschide de la inceput (in loc sa fie mentinute deschise in memoria RAM), dispozitivul se simte mai lent.

2. Durata de viata a bateriei

Trebuie sa deschizi aplicatiile de la zero (in loc sa fie mentinute deschide in memoria RAM). Acest lucru pune mai multa presiune pe procesor, afectand astfel durata de viata a bateriei.

3. Productivitate

Aplicatiile inchise prematur in fundal inseamna ca trebuie sa o iei de la inceput iar si iar. Acest lucru poate fi deosebit de problematic in timp ce joci sau faci multitasking. Eficienta scade.
 • Telefon Mobil Huawei P20 Lite, Procesor Octa-Core 2.36/1.7 GHz, LTPS TFT Capacitive touchscreen 5.84″, 4GB RAM, 64GB Flash, 16+2MP, Wi-Fi, 4G, Dual SIM, Android (Negru)

Opreste aplicatiile de fundal

Imagini pentru huawei Protected apps
Din fericire poti opri aplicatiile din fundal, folosind functia EMUI numita “Protected apps” – Aplicatii protejate. Acest lucru iti permite sa selecteti aplicatiile care nu vrei sa se inchida atunci cand blochezi ecranul telefonului Huawei.
Iata cum gasesti si cum folosesti aceasta functie:
 1. – Mergi in Settings apps
 2. – Deruleaza in jos si selecteaza Advanced setting (setari avansate)
 3. – Tap pe Battery manager (managerul de baterie)
 4. – Tap pe Protected apps
 5. – Bifeaza Protect all
Chiar daca nu toate aplicatiile instalate in prezent vor fi acum protejate, va trebui sa te asiguri ca revii si instalezi aplicatiile noi pe care le instalezi din Google Play Store. De fiecare data. Stiu, este destul de enervant, dar asa functioneaza. Problema se va remedia in EMUI 5.0.
Imagini pentru huawei Protected apps
Dupa ce ai terminat, telefonul va fi mai receptiv. Acest lucru este vizibil pe telefoanele Huawei mid-range, cu procesor mediu. Poate dura pana la cateva secunde pentru a deschide aplicatiile si jocurile mari. Acum, de fiecare data cand iti deschizi sau deblochezi telefonul, vei putea sa reiei aplicatiile si jocurile, fara prea stres. Sunt multi utilizatori care apreciaza acest upgrade in folosirea unui telefon Huawei.

Power intensive apps

Incearca sa nu fii foarte stresat de aplicatiile cu consum mare. Mai este ceva de facut – Power Intensive Prompt. Prin aceasta functie, EMUI incearca sa te notifice atunci cand considera ca o aplicatie foloseste prea multa energie. In 99% din cazuri acest lucru nu este adevarat. Solutia.
Opreste aceste avertisemente si nu te ingrijora cu privire la consumul energetic.
Iata ce trebuie sa faci.
 1. – Deschide aplicatia Setari
 2. – Selecteaza Setari avansate
 3. – Selecteaza Manager baterie
 4. – Atinge pictograma din dreapta sus
 5. – Dezactiveaza Prower intensive prompt
 • Telefon Mobil Huawei Honor 8A, Procesor Helio P35, Octa-Core, 2.3GHz/1.8GHz, LCD Capacitive touchscreen 6.01″, 2GB RAM, 32GB Flash, Camera 13MP, 4G, Wi-Fi, Dual SIM, Android (Auriu)

Vrei sa afli daca o aplicatie consuma prea multa energie?

Vezi statisticile bateriei.
– Mergi la Setari
– Setari avansate
– Manager baterie
– Nivel consum.
In meniul derulant Software, ti se prezinta o lista cu toate plicatiile instalate pe dispozitiv (multe dintre aplicatiile de baza ale sistemului), alaturi de procentul de baterie utilizat.
Spre deosebire de ceea ce arata aceasta lista, aplicatiile deschise in fundal nu sunt atat de consumatoare de energie. Sunt de fapt oprite, inghetate pentru ca te vei intoarce asupra lor.
In schimb, poti sa fii cu ochii pe durata de viata a bateriei atunci cand detectezi ceva anormal – cand vezi in Consumption level ca o aplicatie foloseste prea multa baterie.
De exemplu, daca vezi o aplicatie de editare foto pe care ai folosit-o in acea zin in capul listei de consum, poate ar trebui sa te gandesti sa o dezinstalezi sau sa o repornesti pentru a vedea daca se schimba ceva.
Pe de alta parte, daca este o aplicatie pe care o folosesti frecvent (Facebook sau Instagram), nu ar trebui sa te ingrijorezi daca o vezi in partea de sus a listei. Acest lucru este normal.
Verifica ofera noastra curenta pentru telefoane Huawei P30 pro, huawei mobile peacock blue, huawei y9, huawei g8, huawei y7 prime si huawei y5 si multe altele.

LĂSAȚI UN MESAJ