Cum sa configurezi televizorul smart pentru a obtine cea mai buna experienta de vizionare

0
71

Revolutia tehnologica pe care au experimentat-o consumatorii in ultimii 15 ani a schimbat definitiv modul in care acestia se bucura de divertisment si continut media. Unul dintre cele mai importante device-uri de acest fel din locuinta unei persoane este fara indoiala televizorul.

Datorita evolutiei de care acestea s-au bucurat, televizoarele smart au fost perfectionate si dezvoltate astfel incat sa ofere de fiecare data o experienta cinematografica cat mai reusita. Cu toate acestea, multi utilizatori nu se pot bucura de tot ceea ce are de oferit TV-ul daca acesta nu este configurat si setat asa cum trebuie. 

Daca doresti sa iti cumperi si tu un televizor smart si vrei sa profiti de acest centru de divertisment incredibil, va fi esential sa iei in considerare urmatoarele aspecte pentru a-l regla la setarile ideale pentru vizionarea filmelor si serialelor preferate.

  1. Amplaseaza-l corect in camera

In primul rand va trebui sa iei in considerare pozitia TV-ului in camera. Acest lucru va determina distanta de vizionare si in acelasi timp, dimensiunea maxima pe care o poti alege pentru televizor, fara sa sacrifici calitatea imaginii. Avand in vedere ca standardul din ziua de azi este rezolutia 4K, vei putea sa alegi un model cu o dimensiune mai mare, atat timp cat incape lejer in spatiul desemnat. 

Din punct de vedere al distantei de vizionare, va trebui sa realizezi un calcul simplu pentru a gasi diagonala optima. De exemplu, pentru un televizor smart cu o diagonala de 60 de inci (152 cm) inmultesti cu 1.2, iar rezultatul in inci va fi distanta perfecta de vizionare (60 x 1.2 = 72 inci, adica 182cm).

De asemenea, va trebui sa iei in considerare amplasarea , daca il vei lasa pe standul sau din fabrica sau il vei monta pe perete. Acest lucru trebuie ales in functie de preferintele personale, insa trebuie sa ai grija sa selectezi setarile potrivite de sunet si sa te asiguri ca inaltimea de montaj nu va fi prea mare sau prea mica.

  1. Conecteaza-te la internet si descarca aplicatiile de content

Odata ce televizorul a fost amplasat in locul ideal, urmatorul pas va fi acela de a-l conecta la internet. TV-urile smart din ziua de azi permit utilizatorilor posibilitatea de a face legatura cu WiFi-ul intr-un mod intuitiv si usor, fiind necesara urmarea a doar catorva pasi. 

Dupa ce ai reusit sa indeplinesti aceasta etapa, trebuie sa descarci aplicatiile pe care doresti sa le utilizezi pentru continutul media. Aici ai nenumarate optiuni la dispozitie, unele fiind deja preinstalate, de la Youtube si Netflix, pana la Amazon Prime Video, Spotify si multe altele, in ziua de azi avand la dispozitie cea mai mare varietate de continut media de care te poti bucura nenumarate ore.

  1. Conecteaza device-urile auxiliare

In cazul in care ai alte sisteme auxiliare pe care doresti sa le conectezi precum un sistem audio, soundbar, consola, DVD player si asa mai departe, va trebui sa te asiguri ca le conectezi la televizor folosind cablurile potrivite. Multe TV-uri au un numar de cel putin 2 HDMI-uri, insa fiecare dintre acestea fac parte din alta generatie si pot reda o alta calitate video sau de sunet. 

De exemplu, in cazul unei console, va fi indicat sa o conectezi la TV-ul smart in mufa HDMI 2.1 (in cazul in care acesta este echipat cu un astfel de port), avand astfel posibilitatea de a te bucura de rezolutia 4K si o rata de reimprospatare de 120 Hz. 

  1. Alege modul de imagine potrivit

Multe televizoare smart au capacitatea de a oferi un numar mare de setari de imagine, unele cu luminozitate si contrast mai mare sau mai mic, culori mai bogate si asa mai departe. Fiecare persoana are preferintele sale, de aceea va fi esential sa incerci si sa testezi modurile pentru a-l gasi pe cel potrivit, avand bineinteles optiunea de a-ti construi tu unul personalizat. 

  1. Seteaza sunetul

Sunetul poate sa influenteze in mod semnificativ experienta de vizionare, de aceea trebuie sa ajustezi setarile pentru a le potrivi cat mai bine atat cu incaperea, cat si cu preferintele tale. Daca este pozitionat pe perete, va fi necesar sa selectezi optiunea relevanta pentru a-i permite TV-ului sa redea un sunet cat mai clar si puternic.

  1. Bucura-te de noul tau TV

Dupa ce ai setat toate elementele necesare si ai descarcat aplicatiile preferate, tot ceea ce mai ramane de facut este sa te bucuri de noul tau televizor smart. Odata cu trecerea timpului vei mai putea modifica anumite setari pentru a-l regla intr-un mod mai performant, insa aceste lucruri nu te vor impiedica sa vizionezi filmele si serialele tale preferate.

Televizoarele smart au devenit in ziua de azi cel mai important centru de divertisment dintr-o locuinta moderna. Prin modificarea setarilor TV-ului vei putea sa ajustezi fiecare detaliu in parte si sa setezi imaginea astfel incat sa corespunda cat mai bine cu necesitatile si preferintele tale. Alege sa te bucuri de cele mai noi filme, seriale si jocuri pe un televizor smart performant, acesta fiind solutia ideala pentru nenumarate ore de divertisment si distractie alaturi de prietenii si familia ta.

LĂSAȚI UN MESAJ