De ce să alegi un telefon Apple refurbished

0
157

Ai auzit până acum de telefoane refurbished? Acestea sunt telefoane cumpărate prin programul de buy back, recondiționate și revândute în stare excelentă. Spre exemplu, dacă ai un telefon mobil în stare bună de funcționare, poți să îl vinzi printr-un program de buy back și să te bucuri de un voucher pentru un model nou. 

Cele mai populare smartphone-uri din lume, iPhone pot fi achiziționate și ca telefoane refurbished, iar avantajele sunt numeroase. Spre exemplu, dacă nu ai un buget prea mare la dispoziție, însă vrei să îți schimbi telefonul, un iPhone recondiționat este soluția ideală. Este perfect și dacă nu ai mai avut iPhone până acum și vrei să vezi dacă te vei obișnui cu sistemul de operare și telefonul per total. Iată care sunt principalele motive pentru care să cumperi un telefon Apple refurbished. 

Perfect pentru buget redus sau dacă nu vrei să cheltui prea mult 

Ai un buget redus pentru a-ți schimba telefonul? Poate s-a stricat într-un moment nepotrivit, când aveai alte planuri sau pur și simplu nu vrei să cheltui prea mult pentru un smartphone? În cazul acesta, un telefon iPhone refurbished este varianta ideală pentru tine, fără să depășești bugetul disponibil sau să apelezi la prieteni ori la un împrumut. Cu un buget mai mic, te vei bucura de telefonul dorit. Telefoanele sunt recondiționate și astfel nu va trebui să te gândești că nu vei primi un smartphone calitativ. 

Te bucuri de garanție 

Poate te-ai gândit că nu este posibil ca un telefon recondiționat să beneficieze în continuare de garanție. Ei bine, telefoanele iPhone refurbished trec printr-un proces riguros de testare și verificare. Acest proces constă în verificarea telefonului atât ca parte hardware, cât și software, motiv pentru care se înlocuiesc toate piesele defecte, dacă există și se optimizează telefonul pentru a fi revândut în stare cât mai bună. În funcție de starea inițială a telefonului și de model, vei primi o garanție pe o anumită perioadă de timă. 

Calitate ca a unui telefon nou 

Probabil cea mai mare temere a ta, care te reține în a cumpăra un iPhone refurbished este legată de calitatea acestuia. Adesea, telefoanele refurbished sunt asemănate cu telefoanele second hand vândute direct de persoane fizice. Între cele două categorii de telefoane există o mare diferență. Astfel, telefoanele refurbished sunt testate și recondiționate, astfel încât să fie în cea mai bună stare. Practic, va arăta și va funcționa ca un telefon nou, spre deosebire de un telefon second hand obișnuit. 

Poți folosi un model mai vechi 

Poate nu îți va veni să crezi, însă nu toți oamenii preferă cel mai nou model al unui smartphone. Unii poate își doresc un model mai vechi pentru felul în care arată, alții pentru că s-au obișnuit cu acesta și nu vor să schimbe sau pur și simplu le plăceau anumite funcționalități sau alte caracteristici ale modelului mai vechi. Dacă și tu te regăsești în această situație, este bine să știi că poți să te bucuri de modelul vechi preferat de iPhone dacă îl cumperi refurbished.

Protejezi mediul înconjurător 

Probabil ai și tu prieteni sau cunoștințe care își schimbă telefonul în fiecare an și care țin vechiul telefon în sertar, în loc să îl vândă sau să îl ducă la un centru de colectare și reciclare. Telefoanele mobile, la fel ca orice alt dispozitiv electric, poluează în diverse moduri, de aceea ar trebui folosite cu răspundere și când este momentul potrivit, revândute sau reciclate. Mai mult, pentru fabricarea fiecărui telefon se folosesc diverse resurse, astfel că întreg procesul de fabricare este într-un fel poluant. De aceea, dacă aleg un telefon refurbished, nu va mai fi nevoie de poluare suplimentară și vei contribui la conservarea resurselor care s-ar folosi în acest mod. 

Actualizări software disponibile 

Actualizările software sunt extrem de importante pentru buna funcționare a unui smartphone. De aceea, este bine să știi că și iPhone-urile refurbished primesc constant astfel de actualizări, ceea ce înseamnă că vei avea acces la cele mai recente sisteme de securitate, funcționalități și aplicații lansate de Apple. 

Așadar, dacă îți dorești un telefon iPhone și nu ai un buget prea mare la dispoziție sau nu vrei să cheltui foarte mulți bani, cel mai bine este să alegi un iPhone refurbished. 

LĂSAȚI UN MESAJ