De unde provin telefoanele Apple refurbished?

0
131

Evolutia tehnologica de care s-a bucurat piata de smartphone-uri in ultimii 15 ani a permis o dezvoltare incredibila si o inovare fara egal a acestor device-uri populare printre consumatori. Compania Apple, unul dintre cei mai importanti producatori la nivel mondial de tehnologie, dar mai ales de telefonie mobila, ofera utilizatorilor in fiecare an o noua generatie de iPhone-uri din ce in ce mai performante si cu un design rafinat. 

Insa cu toate acestea, anumiti utilizatori au un buget mai limitat pentru achizitionarea unui nou telefon sau pur si simplu nu isi doresc sau nu au nevoie de ultimul model disponibil. Pentru aceasta categorie de consumatori si nu numai, telefoanele refurbished sunt cea mai buna solutie pentru a se bucura de tot ceea ce are de oferit compania Apple, la preturi mult mai mici.

De unde provin iPhone-urile refurbished?

Una dintre cele mai mari intrebari ale utilizatorilor despre telefoanele reconditionate are legatura cu locul de provenienta. Acestea pot veni din multe surse, insa de cele mai multe ori, un astfel de telefon va fi vandut de catre utilizatori in sistem buy back sau trade in, in conditiile in care acestia doresc sa il upgradeze cu un nou model. 

Cum sunt reconditionate telefoanele iPhone refurbished?

Inainte de a fi reintroduse pe piata, aceste device-uri trec printr-un proces de reconditionare serios, special pentru a asigura consumatorii ca produsul pe care il achizitioneaza functioneaza in parametri normali. Un telefon refurbished trece prin cel putin 70 de testari, proceduri realizate de specialisti cu vasta experienta in domeniu. Sunt multe puncte de control prin care acestea trec, insa urmatoarele 6 sunt cele mai importante:

  1. Evaluarea initiala – in acesta etapa, un specialist va verifica starea initiala a telefonului pentru a identifica ce trebuie schimbat sau reparat. Aceste lucruri se aplica atat la nivel de hardware, cat si de software, fiind verificate lucruri precum starea bateriei, a display-ului, camera, daca exista virusi sau nu si asa mai departe.
  2. Stergerea datelor – acest pas este necesar pentru a asigura ca datele fostului utilizator nu vor putea fi citite, dar si pentru a elibera memoria telefonului pentru noul utilizator.
  3. Inlocuirea sau repararea pieselor – in acest moment, specialistul va incepe procedura de inlocuire a pieselor, testand si verificand fiecare element in parte pentru a se asigura ca acestea functioneaza perfect. In cazul in care o componenta nu se comporta ideal, aceasta va fi inlocuita cu una 100% originala.
  4. Testare si verificare – pentru a garanta calitatea iPhone-ului refurbished, expertul certificat va supune device-ul in peste 70 de teste pentru a se asigura ca acesta functioneaza perfect, dupa cele mai inalte standarde ale companiei Apple, aici fiind incluse verificari de conectivitate, de performanta, butoane si asa mai departe.
  5. Updatarea sistemului de operare – pentru a permite noilor utilizatori sa se bucure de tehnologia Apple, iPhone-ul va avea software-ul updatat la ultima versiune disponibila de iOS.
  6. Inspectia finala – Inainte de a intra pe piata, acest device va fi supus unei inspectii finale pentru a asigura calitatea reparatiilor intretinute.

De unde pot fi achizitionate telefoanele Apple refurbished?

Dupa ce au fost testate si aprobate catre comercializare, telefoanele Apple refurbished vor putea fi gasite cu usurinta in diverse magazine clasice si online, inclusiv pe evoMAG, in categoria speciala pe care am rezervat-o acestor produse. Tot mai multi consumatori au inceput sa isi indrepte atentia catre modelele refurbished, aceasta fiind o varianta mult mai accesibila din punct de vedere financiar. 

Avand in vedere ca telefoanele refurbished au preturi reduse cu 25 – 40% si singura diferenta dintre acestea si un model nou sunt micile urme de folosire prezente pe exterior, nu este de mirare faptul ca popularitatea telefoanelor reconditionate a explodat in ultima perioada. 

De asemenea, prin achizitionarea unui iPhone refurbished de la evoMAG, vei putea sa contribui intr-un mod pozitiv la mentinerea unui mediu inconjurator mai curat, nemaifiind necesar consumul unei cantitati mari de apa si materii prime asa cum se intampla in productia unui telefon nou, lucru ce va introduce in atmosfera o cantitate generoasa de dioxid de carbon. 

In ziua de azi, conectivitatea, dar si performanta sunt unii dintre cei mai importanti factori atunci cand este aleasa tehnologia.  Daca vrei sa te bucuri de un iPhone la un pret mult mai accesibil in comparatie cu un model nou, dar la aceleasi performante inalte, alege un telefon Apple refurbished chiar azi si bucura-te de o alternativa mai sustenabila, dar la fel de impresionanta.

LĂSAȚI UN MESAJ