Diferenta dintre un telefon Apple refurbished si unul nou

0
154

Smartphone-urile se schimba si evolueaza in permanenta, acestea fiind unele dintre cele mai utilizate device-uri inteligente de pe piata. In industria tech, compania Apple a castigat in decursul anilor o reputatie foarte pozitiva printre consumatori, fiind unul dintre cei mai inovatori si importanti producatori de smartphone-uri, modelul emblematic iPhone fiind foarte apreciat pentru performantele incredibile, dar si pentru designul elegant si minimalist.

In cazul in care doresti sa iti achizitionezi un iPhone, ai la dispozitie doua optiuni: poti cumpara unul nou sau unul refurbished. Multe persoane se intreaba care este deosebirea dintre cele doua, interesul pentru telefoanele reconditionate crescand substantial in ultimii ani, mai ales ca diferenta de pret ale acestor variante este de cele mai multe ori foarte atractiva. 

Decizia de a-ti schimba telefonul actual poate fi uneori complexa, insa urmatoarele argumente te vor ajuta sa intelegi mai bine ce este un iPhone refurbished si modul prin care se diferentiaza de unul nou.

  1. Conditia fizica

Un iPhone refurbished poate prezenta mici urme de utilizare. Aceasta este singura diferenta fizica intre un model nou si unul reconditionat. Pentru a permite utilizatorilor sa se bucure de un device performant si calitativ, un specialist va controla partea de hardware cu atentie, schimband piesele care nu functioneaza in parametrii normali. Acest tip de smartphone trece prin mai mult de 70 de teste pentru a garanta functionalitatea lui, in aceeasi perioada fiind curatat serios in interior si exterior pentru a-l readuce la starea sa initiala.

  1. Garantie

Pentru a-ti oferi sansa de a te bucura o perioada cat mai indelungata de noul tau iPhone refurbished, acestea vin insotite de o garantie de 12 luni. Avand in vedere faptul ca piesele deficiente au fost inlocuite cu unele noi si originale, dar si tinand cont de faptul ca produsele create de compania Apple se bucura de o longevitate incredibila, un telefon refurbished va functiona la fel ca unul nou, o perioada indelungata de timp.

  1. Software actualizat

Software-ul unui telefon trebuie sa fie intotdeauna updatat la ultima versiune pentru a oferi o experienta cat mai lina si placuta. In momentul in care telefonul trece prin etapele de testare si verificare, sistemul de operare al acestuia va fi updatat la ultima versiune disponibila. Prin realizarea acestei actiuni, vei putea sa te bucuri de performantele telefonului la fel ca in cazul unui model nou. 

  1. Pret

Probabil unul dintre cele mai importante aspecte pe care le vei lua in considerare atunci cand vrei sa achizitionezi un iPhone este costul. Telefoanele refurbished sunt de cele mai multe ori mult mai accesibile in comparatie cu cele noi, fiind in general comercializate la un pret cu 25 – 40% mai mic. Avand in vedere faptul ca diferenta dintre cele doua variante este semnificativa, ai oportunitatea de a te bucura de un iPhone la un cost de achizitie mult mai redus, fiind un castig important pentru bugetul tau personal.

  1. Mai sustenabil

Desi la o prima vedere, acest factor nu este de multe ori luat in considerare, un telefon refurbished este o alternativa mult mai prietenoasa cu mediul inconjurator. Reciclarea deseurilor tehnologice este esentiala pentru a reduce efectele negative ce  afecteaza ecosistemele, apele si asa mai departe.  Un telefon nou necesita o cantitate insemnata de apa in productie si materii prime care, in urma procesarii, introduc in atmosfera cantitati importante de dioxid de carbon.

Prin alegerea unui iPhone refurbished vei contribui in mod considerabil la minimizarea acestor consecinte, oferind o noua sansa unui device ce inca functioneaza perfect. Schimbarile importante incep cu pasi mici, de aceea un telefon reconditionat poate fi o alternativa mult mai buna nu doar din punct de vedere financiar, ci mai ales al sanatatii mediului inconjurator.

  1. Aceasi experienta ca unul nou

Ca utilizator final, ceea ce doresti sa stii cel mai mult este daca cele doua tipuri de iPhone-uri vor oferi experiente diferite. Avand in vedere ca din punct de vedere al hardware-ului, cat si al software-ului cele doua sunt identice, singura diferenta fiind micile urme de utilizare, experienta ta pe un telefon reconditionat va fi la fel ca in cazul unui model nou.

Compania Apple este unul dintre cei mai importanti producatori de smartphone-uri din lume, iPhone-urile fabricate de acestia fiind cele mai populare si cautate modele de pe piata de profil. In cazul in care doresti si tu un astfel de telefon, poti sa iti indrepti atentia catre modelele refurbished de pe site-ul nostru, deoarece acestea sunt o varianta la fel de performanta precum cele noi, avand avantajul unui pret mult mai mic de achizitie. Alege sa te bucuri chiar azi de un iPhone reconditionat pentru a beneficia de tot ceea ce are mai bun de oferit compania Apple, intr-un mod mai accesibil, dar si ecologic.

LĂSAȚI UN MESAJ