evoMAG – Prezentare Router Wireless TP-LINK Archer C2

0
3673

Cu cateva saptamani in urma in comentariile unuia dintre clipurile noastre un abonat al canalului ne solicita un material despre un router ce putea sa incapa fara prea multa bataie de cap sub pragul de 200 de lei.

Stiu ca de atunci a trecut ceva timp si imi cer scuze pentru intarziere insa astazi as dori sa va prezint un astfel de router denumit TP Link Archer C2 ce fluctueaza zilele acestea intre 199 si 209 lei, motiv pentru care l-am gasit a fi potrivit pentru materialul de astazi.

L-am ales nu doar datorita pretului ce se apropie de target-ul nostru maxim ci si datorita faptului ca, spre deosebire de modelele mai ieftine, TP Link Archer C2 ofera multe dintre functiile utile ce lipsesc in segmentele inferioare.

Acestea sunt suportul dual Band pe cele doua principale frecvente, respectiv 2,4 si 5 Ghz, suport pentru standardul Wireless AC, port Usb 2.0 ce poate transforma router-ul intr-un server de fisiere sau un print server dar mai ales porturile de retea gigabit necesare unei conexiuni la internet cat mai rapide.

Toate acestea luate laolalta ma fac sa recomand inca de la inceput acest produs ca unul dintre cele mai performante si bine balansate routere actuale din punct de vedere al raportului pret-calitate, dar sa trecem repede si peste detaliile ce m-au convinsa sa fac aceasta recomandare.

Asa cum spuneam, TP Link Archer C2 este un router wireless cu suport dual band, important de obicei pentru ca pe banda de 5 ghz traficul este mult mai putin supus interferentelor si suport pentru standardul AC si Wireless N ceea ce il recomanda ca fiind o solutie cat se poate de completa pe partea wireless.

Forma este usor ovoidala cu finisare lucioasa si doua antene detasabile in partea din spate care odata puse in functiune reusesc sa ofere un semnal foarte puternic pe raza cuprinsa intre 7 si 9 metri de jur imprejurul router-ului ceea ce inseamna ca, asezat optim in mijlocul unui apartament sau unei case va reusi sa acopere cu semnal intreaga suprafata utila.

La testele de transfer pe fir in reteaua interna, TP Link Archer C2 reuseste viteze maxima specifice conexiunii gigabit, de peste 100 MB/s iar in testul de viteza disponibil online la adresa www.speedtest.com, fiind conectat la o conexiune RDS Fiberlink 1000 ofera aceeasi viteza maxima de 900 /500 Mbps de care sunt capabile si routere de cateva ori mai scumpe.

Pentru a ajunge la un astfel de pret de vanzare catre clientul final TP Link a trebuit sa renunte la cipuri wireless foarte puternice din punct de vedere a vitezelor de transfer in schimbul compatibilitatii cu toate standardele curente ceea ce inseamna ca in practica vitezele disponibile pe banda de 2,4 GHZ se limiteaza la un maxim de 300Mbps iar pe cea de 5 GHZ la 433 Mbps care sunt de fapt cifre respectabile insa care nu se ridica dupa cum spuneam la nivelul inregistrat de routerele mai scumpe din clasele superioare.

Acestea fiind zise, si avand in vedere performantele solide si dotarea completa din toate punctele de vedere a aparatului prezent pe piata la un pret pe care nu il credeam posibil cu doar un an in urma, acestea nu sunt motive pentru care ar trebui sa cautati sa achiztionati un alt model.

Utilizatorii casnici nu au nevoie de mai mult decat ofera acest router care, repet la data realizarii acestui material se comercializeaza la preturi ce graviteaza in general in dreptul sumei de 200 de lei un pret foarte bun pentru ceea ce este in cele din urma un router complet din toate punctele de vedere iar asta ma face sa il recomand ca o solutie ieftina si completa potrivita pentru majoritatea scenariilor de utilizare.

Router Wireless TP-LINK Archer C2, Dual Band, AC750, Gigabit, USB 2.0

LĂSAȚI UN MESAJ