evoMAG Review – Casti Gaming Stereo ROCCAT KONE XTD

0
8847

In ultimul clip din 2016 discutam despre unul dintre produsele de gaming ale Roccat, un producator cu traditie pe piata perifericelor de Gaming.

Am avut placerea sa testez cu cativa ani in urma primul set de casti Roccat Kave, modelul cu sunet multipunct 5.1, model ce mi-a placut destul de mult asa ca am fost placut surprins sa primesc si modelul stereo lansat parca in 2014 daca nu ma insel pentru realizarea acestui episod.

Kave XTD Stereo este versiunea mai simpla, mai ieftina si mai usoara a unui set de casti ce s-a afirmat de-a lungul anilor pe scena internationala de Gaming insa in afara de excluderea functiei 5.1 si a cutiei de control destinata controlului acestei functii calitatea constructiei si a materialelor a ramas aceeasi. Astfel :

Roccat Kave XTD Stereo sunt cele mai mari casti ale acestui producator. Au un design simplu si confortabil ce ofera o combinatie buna de facilitati cum ar fi de exmplu nivelul excelent de confort si performanta, totul pentru un pret mult mai scazut decat cel al modelului original cu sunet 5.1.

Roccat Kave XTD nu este un set de casti subtil asa cum au fost cele prezentate intr-unul din clipurile noastre foate recente.

Sunt mari cu o circumferinta a cupelor de 100 mm si o adancime de 42 mm conform masuratorilor mele si, desi sunt finisate in negru ceea ce pare sa mai reduca dpdv vizual dimensiunea lor, finisarile albastre specifice brandului printate pe laterale fac setul de casti usor de identificat de catre fanii brandului.

Dimensiunea adauga insa si avantaje clare ce tin de durabilitate, Roccat Kone XTD fiind fara indoiala solide si de confort, cupele circumaurale de mari dimensiuni cu penute foarte confortabile si groase inconjurand urechea ascultatorului fara a provoca dureri sau alt tip de disconfort chiar si dupa sesiuni lungi de gaming ce trec de trei sau patru ore.

Cu siguranta, acest set de casti este pentru mine unul dintre cele mai confortabile casti testate in ultimul an si unul dintre seturile care nu m-ar deranja deloc sa il utilizez zi de zi acasa pentru ca datorita dimensiunilor nu pot fi scoase in lume ca sa zic asa nici chiar dupa detasarea microfonului ce mai scade in acest fel dimensiunile.

Roccat Kave XTD stereo utilizeaza difuzoare de 50 mm cu o impedanta de 32 de ohmi, frecventa de raspuns intre 20 si 20.000 hertzi si un SNR de 115 DB iar in practica asta inseamna ca pot servi ca difuzoare pentru o serie intreaga de dispozitive, de la playere mp3 sau telefoane la DAC-uri dedicate, fara nici o problema de compatibilitate sau de alta natura.

Design-ul cupelor mari, semi-deschise ale acestui set de casti ofera pe langa confort si o caracteristica naturala, aerisita si o fidelitate ridicata daca vreti a sunetului emis de cele doua difuzoare de mari dimensiuni lasand in acest fel o cantitate mica de sunet sa se scurga si in afara incintelor insa nici pe departe la fel de mult ca si in cazul castilor open back.

Rezultatul este unul deosebit de placut mai ales in cazul consumului multimedia sau a muzicii si in special binevenit in gaming unde senzatia de spatiu oferita de cupele Roccat Kone XTD aduce un usor efect 3D al sunetului redat in jocuri facand usor de localizat sursa unui sunet anume in spatiul virtual.

In cele din urma pot spune ca semnatura sunetului Roccat Kave XTD Stereo este una ce graviteaza putin spre bass, necesitand unele corectii daca va atrage mai mult un sunet plat unde toate frecventele sunt reprezentate in mod egal insa una peste alta sunt un set de casti aliniate cu vremurile si cu preferitele curente ale publicului tinta.

Roccat Kone XTD este un set de casti mai mult decat decent si nu in ultimul rand foarte confortabil mai ales pentru cei cu un cap mare ca al meu de exemplu pentru care gasirea unui set confortabil de casti si in special de casti pentru Gaming este o problema asa ca nu pot decat sa le recomand, merita cu siguranta sa fie puse pe lista de posibilitati.

Periferice de Gaming Roccat in oferta evoMAG.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ