evoMAG Review: Placa Video ASUS Radeon RX 460 Strix OC

2
2108

Am avut ocazia sa discutam pe acest canal, pana acum despre placi video din ultima generatie ale caror performante m-au impresionat, cel putin pe partea AMD-ului care a venit, trebuie sa recunosc cu oferte tentante.

Am discutat intr-un episod anterior despre RX-ul 480 atat in varianta AMD cat si in cea ASUS si am descoperit diferente destul de notabile intre cele doua modele, insa, nu trebuie sa uitam ca nu fiecare dintre noi avem bugetul necesar si nici nevoie de puterea de calcul a unei astfel de placi video.

Prin urmare, ramane intrebarea, oare cum stam cu performantele in sectorul de buget? La ce ne putem astepta de la o placa video cum ar fi de exemplu RX-ul 460?, gandita pentru gaming in bune conditiuni la rezolutie Full HD a titlurilor cel mai des utilizate in ziua de azi sau cu alte cuvinte a MOBA-urilor sau a altor titluri de pe scena E-Sports online ce nu au de obicei cerinte extrem de ridicate fiind gandite de multe ori sa ruleze chiar si pe cipurile integrate la rezoltii mai joase.

La aceasta intrebare, imi propun sa va raspund astazi cu ajutorul variantei ASUS Radeon RX 460 4 GB in varianta de racire Strix.

In configuratia standard publicata de AMD placa se bazeaza pe conectorul Pci Express pentru alimentare ceea ce inseamna ca nu trage teoretic mai mult de 75 de wati la incarcare maxima, semn bun pentru cei cu sursa sau pc-uri mai vechi insa varianta ASUS adauga si un conector de 6 pini pentru mai multa siguranta asa ca va trebui ca RX-ului 460 Strix sa ii asigurati alimentarea suplimentara printr-un conector PCI-Express cu 6 pini.

RX-ul 460 este bazat pe cipul Polaris 11 ce contine printre altele 896 stream processors si o interfata de memorie de 128 biti cu doua cantitati de memorie ce vor fi disponibile in vitorul foarte apropiat, 2 GB sau 4 GB desi pentru titlurile pe care aceasta placa video este capabila sa le randeze la un numar de cadre per secunda rezolnabil, nu va vor fi necesari mai mult de 2 GB de memorie RAM dedicata, deci modelele cu 4 GB memorie RAM mai scumpe pot fi evitate cu succes daca bugetul este cu adevarat restrans.

Versiunea de astazi este asa cum spuneam si mai devreme cea ASUS Strix cu un mic OC aplicat din fabrica in cazul procesorului grafic de la 1200 Mhz specificatii standard la 1256 Mhz , toate celelalte specificatii fiind aliniate cu cele publicate de AMD pentru acest model, semn ca cipurile generatiei curente de placi video din ograda AMD sunt aproape de maxim in ceea ce priveste capacitatea de procesare si balansul dintre consum si racire nelansand mult loc pentru un eventual OC aplicat de catre utilizator.

Ambalajul pentru ASUS Radeon RX 460 Strix in varianta cu 4 GB de memorie este mult simplificat si foarte redus ca dimensiuni fata de modelele precedente pe care am avut ocazia sa le vizionam pe canalul nostru de Youtube, semn ca in ciuda solutiei de racire performante cu care cred ca deja sunteti obisnuiti, se incearca in cazul acestui model mentinerea la minim a costurilor de productie, implicit si cele de achizitie.

Astfel avem ca accesorii doar Cd-ul cu drivere, doua benzi de arici pentru legarea cablurilor sursei si doua stickere in caz ca vreti sa impodobiti suplimentar placa video.

Versiunea de cooler a acestui model, desi prezenta asa cum spuneam sub brandul ASUS Strix nu pare cel putin la o prima vedere sa aiba acelasi design sau complexitate ca cel de pe modelele de placi video mai avansate ceea ce este de asteptat avand in vedere performanta maxima a placii dar si faptul ca Polaris 11, cipul grafic al RX-ului 460 este un cip de dimensiuni foarte reduse.

Avem astfel doua ventilatoare de dimensiuni mai reduse insa cu aceeasi forma cu care ne-a obisnuit linia de placi video ASUS Strix si ceea ce par a fi doar doua heatpipe-uri ce se reunesc pe mijlocul radiatorului de aluminiu, probabil pentru a face contact direct cu pastila procesorului grafic si a extrage cat mai rapid caldura generata de acesta.

Este vizibil catre spate si un mc radiator plasat sub cel principal ce are grija de racirea etajului de alimentare dar si obisnuitul conector pentru un ventilator pe 4 pini optional ce se sincronizeaza in timpul utulizarii cu sistemul de racire propriul al placii video.

Per total, o solutie solida fara facilitati in plus, gandita exact pentru nevoile RX 460-ului ce a fost supus obisnuitei baterii de teste impreuna cu RX-ul 470 Strix, modelul imediat superior ca aliniare in gama insa dupa cum veti vedea, mult mai puternic per total.

Prin urmare, va invit sa urmariti , rezultatele testelor.

Teste

Avand in vedere rezultatele testelor putem spune cu siguranta ca noul Polaris 11 este un cip mult mai putin puternic fata de Polaris-ul 10 integrat pe RX-ul 480 si 470, de aceea este cat se poate de evident ca placa de astazi este orientata mai degraba catre gamerii de ocazie sau cei ce prefera titluri mai vechi ori pe cele actuale din gama MOBA sau Conunter Strike GO, titlurile mari triple A cu efecte vizuale si cerinte mari nefiind recomandate pentru RX-ul 460 decat in cazul scaderii destul de semnificative a setarilor de calitate la rezolutia Full HD.

Pentru astfel de ocazii, exista RX-ul 470 capabil sa se descurce fara probleme cu astfel de cerinte la rezolutia Full HD sau 480-ul capabil de afisarea jocurilor celor mai noi la setari foarte inalte de calitate la rezolutia 1440p sau chiar peste in unele cazuri.

Placi video AMD RX 460 in oferta evoMAG.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ