iPhone 14 vs Google Pixel 7: Care din ele are cea mai buna camera?

0
66

Piata de smartphone-uri este invadata in fiecare an de nenumarate modele de telefoane mobile de la un numar din ce in ce mai mare de producatori de tehnologie. Cu toate acestea, seriile de smartphone-uri de la doi dintre cei mai importanti producatori din lume, Apple si Google, sunt urmarite cu un interes sporit de utilizatorii si pasionatii de tehnologie.

Camera a devenit un element central si o caracteristica foarte urmarita atunci cand este achizitionat un telefon mobil nou. Indiferent ca doresti sa o utilizezi pentru fotografie, sa imortalizezi momente fericite sau pentru vlog-uri, va fi esential sa alegi un smartphone cu o camera performanta pentru a te bucura de cea mai buna experienta de fotografiere. Urmatoarea comparatie dintre telefoanele smart iPhone 14 si Google Pixel 7 te va ajuta sa intelegi mai usor specificatiile tehnice si functiile camerelor integrate pentru aceste doua telefoane emblematice, avand astfel posibilitatea de a lua o hotarare mult mai usor asupra viitorului tau smartphone.

Sistem de camere iPhone 14

Sistemul de camere de pe iPhone 14 este diferit de cel de pe seria iPhone 14 Pro (cel din urma avand pe spate un senzor suplimentar telephoto). Acesta are integrata o camera principala de 12 MP cu o apertura de f/1.5 si inca un senzor Ultra Wide de 12 MP, f/2.4, cu un camp de vizualizare impresionant de 120 de grade. Pentru camera frontala, Apple a echipat iPhone 14 tot cu un senzor de 12 MP cu o apertura f/1.9, aceasta fiind totusi o camera foarte asemanatoare cu cea din seria precedenta.

Poti vedea ofertele noastre pentru iPhone 14 aici

Sistem de camere pe Google Pixel 7

La fel ca si in cazul iPhone 14, Google Pixel 7 are un sistem dual de camere, neavand incorporat un senzor telephoto precum Pixel 7 Pro. Din punct de vedere al camerelor integrate, acesta are pe spate o camera principala de 50 MP cu o apertura f/1.85 si o camera secundara Ultra Wide de 12 MP, f/2.2, cea din urma avand un camp de vizualizare de 114 grade, aproape identic cu iPhone 14. Camera de selfie are 11 MP si o apertura de f/2.2, capabila sa filmeze 4K@30/60 fps.

Caracteristici cheie camera foto iPhone 14

Photonic Engine

Fotografia computationala este o tehnologie care, cu ajutorul unei combinatii performante intre puterea de procesare a cipului A15 Bionic, machine learning si software, va putea sa creasca substantial calitatea si claritatea fotografiilor, mai ales a celora care au fost realizate in conditii nefavorabile de lumina. Cu ajutorul acestei functii, pozele realizate vor fi de cel putin doua ori mai calitative in comparatie cu cele realizate cu iPhone 13,  oferindu-ti astfel posibilitatea de a te bucura de mai multe detalii si culori.

Mod de noapte

Modul de noapte este una dintre cele mai impresionate functii ale sistemului de camere de pe iPhone 14. Cu ajutorul acestuia vei reusi sa capturezi fotografii incredibile in conditii de iluminat scazut, lucru ce este realizat prin cresterea timpului de expunere.

Modul Cinematic si Actiune

iPhone 14 straluceste cu adevarat mai ales atunci cand doresti sa realizezi video-uri. Acesta are integrat modul Cinematic, functie ce iti va permite sa filmezi pana la 4K@30 fps. De asemenea, are capacitatea de a schimba focalizarea de pe un subiect pe altul, estompand in acelasi timp fundalul pentru a obtine o filmare cu adevarat impresionanta.

Cu ajutorul modului Actiune vei reusi sa filmezi cu pana la 2.8K@60 fps video-uri stabilizate, corectate din punct de vedere al miscarilor si vibratilor, fara sa fie necesar un gimbal, un avantaj semnificativ pentru cei ce filmeaza subiecti in miscare.

Caracteristici cheie camera Google Pixel 7

Fotografie computationala

La fel ca si in cazul telefoanelor de la Apple, Google a integrat in smartphone-ul sau emblematic fotografia computationala. Cu ajutorul acesteia, vei avea posibilitatea de a captura fotografii si video-uri neblurate (sau sa adaugi blur daca iti doresti), cu un zoom incredibil de pana la 10x, sa elimini elementele nedorite din fotografii, sa creezi poze excelente in conditii de iluminat redus si asa mai departe.

Face Unblur

O functie foarte folositoare, Face Unblur are capacitatea de a detecta fata persoanelor pe care le-ai fotografiat si sa reduca semnificativ neclaritatea. Pixel 7 reuseste acest lucru prin realizarea a doua fotografii cu ambele camere, atat cu cea Ultra Wide, cat si cea principala, fuzionandu-le impreuna.

Modul de miscare

Fata de functia Face Unblur, modul Motion adauga in fotografie elemente de neclaritate pe fundal, oferind astfel imaginii iluzia de miscare.

Magic Eraser

Una dintre cele mai interesante functii de pe Pixel 7, Magic Eraser iti va permite sa elimini din fotografie elementele nedorite. Cu ajutorul acesteia ai posibilitatea de a inlatura oamenii care au intrat din greseala in fotografie, cosuri de gunoi, masini si asa mai departe, lasand in urma doar ceea ce iti doresti.

Photo Unblur

O functie asemanatoare cu Face Unblur, aceasta te va ajuta sa elimini neclaritatea din intreaga fotografie, fiind foarte folositoare mai ales pentru imaginile de pe telefoanele tale vechi.

Super Rez Zoom

Cu un zoom de 2x, 5x sau 10x, Pixel 7 va putea sa te ajute sa fotografiezi subiectele de la o distanta mult mai mare, fara sa pierzi din calitate.

iPhone 14 vs Google Pixel 7 – Pret

La diferite trepte de pret, dar si cu specificatii tehnice deosebite, atat iPhone 14 de la Apple, cat si seria Pixel 7 de la Google sunt cu siguranta unele dintre cele mai inovative, dar si performante device-uri de acest fel de pe piata.

Cu toate acestea, se poate observa cu usurinta faptul ca Pixel 7 este comercializat la un pret mai accesibil in comparatie cu iPhone 14, insa alegerea va fi realizata in functie de caracteristicile cheie pe care le cauti, memoria de stocare necesara, dar si de sistemul de operare preferat.

Preturi iPhone 14

  • 128GB: incepand de la 4.149,99 lei;
  • 256GB: incepand de la 4.699,99 lei;
  • 512GB: incepand de la 5.199,99 lei;

Preturi Google Pixel 7

  • 128GB: 2.749,99 lei;
  • 256GB: incepand de la 3.699,99 lei;

Atat telefoanele embletice de la Apple, cat si de la Google se bucura de o popularite foarte crescuta printre utilizatori si fanii de tehnologie. Raspunsul la intrebarea “Cine are cea mai buna camera?” nu este clar, fiecare dintre cele doua prezentand avantaje in anumite situatii fata de celalalt. iPhone 14 poate avea un avantaj atunci cand vine vorba de video-uri, in timp ce Pixel 7 poate fi mai bun in fotografiere.

Alegerea finala va fi facuta in functie de preferintele personale, camera fiind doar o singura parte dintr-un intreg, de aceea, indiferent de ce vei alege, cu siguranta unul dintre aceste doua modele te va ajuta sa surprinzi si sa pastrezi acele momente speciale din viata de zi cu zi.

LĂSAȚI UN MESAJ