Noutățile și caracteristicile iPhone 14

0
89

iPhone este fără îndoială cel mai popular brand de smartphone-uri din lume. Oamenii adoră aceste telefoane pentru designul minimalist și totodată elegant, pentru calitate, pentru prestigiu, pentru posibilitatea de a crea un ecosistem cu mai multe produse de la Apple. Sunt multe motive pentru care iPhone a devenit rapid smartphone-ul preferat al majorității. Dacă și tu ești pasionat de produsele Apple în general și te gândești să îți schimbi telefonul, citește în continuare pentru a afla totul despre iPhone 14. 

Așa cum ne-au obișnuit deja cei de la Apple, iPhone 14 continuă linia estetică specifică acestui smartphone, însă îmbunătățită. Noul model aduce numeroase funcții și caracteristici revoluționare, care vor transforma toată experiența utilizatorilor în cea mai bună de până acum. iPhone 14 redefinește standardele pentru cum ar trebui să arate și să funcționeze un smartphone. De asemenea, continuă să impresioneze și datorită bateriei, un aspect foarte important pentru toată lumea, având în vedere că nimeni nu dorește să încarce telefonul peste zi sau să limiteze folosirea acestuia.

Seria iPhone 14: modele disponibile 

Ca de obicei, noua serie de iPhone este disponibilă în mai multe modele, fiecare având alte culori și capacități de stocare. Astfel, poți alege dintre: 

 • iPhone 14 (ecran de 6,1 inch)
 • iPhone 14 Pro (același ecran ca la iPhone 14) 
 • iPhone 14 Plus (ecran de 6,7 inch)
 • iPhone 14 Pro Max (același ecran ca la iPhone 14 Plus). 

În ceea ce privește culorile, poți alege dintre următoarele: 

 • 6 modele pentru iPhone 14: Purple, Blue, Midnight, Starlight, Product Red, Yellow 
 • 6 modele pentru iPhone 14 Plus: Purple, Blue, Midnight, Starlight, Product Red, Yellow
 • 4 modele pentru iPhone 14 Pro: Purple, Gold, Silver, Space Black
 • 4 modele pentru iPhone 15 Pro Max: Purple, Gold, Silver, Space Black. 

Tehnologii noi pentru gama iPhone 14 

În ceea ce privește tehnologiile noi implementate pe gama iPhone 14, discutăm despre un procesor A15 bionic pentru iPhone 14 și iPhone 14 Plus și de un procesor A16 bionic pentru variantele Pro. De asemenea, pentru fiecare model, GPU este mai performant. 

O noutate este și conectivitatea prin satelit pentru apeluri de urgență, când nu există semnal (momentan disponibilă doar în SUA) și sistemul Crash Detection, care apelează automat serviciile de urgență în cazul unui accident. 

Variantele Pro dispun și de lipsa spațiului care înainte era o problemă (display notch) din dreptul camerei frontale. Acest spațiu a fost integrat în ceea ce acum se numește Dynamic Island, un fel de ,,pastilă” care își modifică dimensiunea în funcție de aplicație. O altă noutate este și faptul că telefoanele Pro au integrată funcția Always-on. 

Surprize și în ceea ce privește camerele foto. După cum probabil știi deja, cei mai mulți utilizatori de iPhone îl aleg pentru că pozele au o calitate ireproșabilă. Cu toate acestea, se poate și mai bine, iar noua gamă vine cu posibilitatea de a face fotografii mai clare chiar și în modul nocturn (valabil pentru toate modelele). Modelele Pro au o cameră de 48MP, iar senzorul camerei, tehnologia de procesare a imaginilor și senzorul Face ID au fost îmbunătățite. Un nou mod de înregistrare video a fost introdus: Action Mode. Acesta reușește să capteze clipuri stabile, chiar și în mișcare. Tot modelele Pro se bucură și de camera Telephoto, ce oferă un zoom optic de 3x, cu ajutorul căruia se poate crea un efect natural în pozele de tip portret. 

Capacitatea bateriei reușește să surprindă și de data aceasta, iar mai jos sunt redate specificațiile pentru fiecare model: 

 • iPhone 14: 3279 mAh 
 • iPhone 14 Plus: 4325 mAh
 • iPhone 14 Pro: 3200 mAh 
 • iPhone 14 Pro Max : 4323 mAh. 

Gama iPhone 14 nu dezamăgește nici în ceea ce privește ecranul. Astfel, pe modelele iPhone 14 și iPhone 14 Plus se regăsesc ecrane OLED, iar pe modelele PRO ecrane OLED ProMotion. 


De menționat și faptul că toate modelele beneficiază de rezistență la apă și praf conform standardului IP68 și au compatibilitate cu MagSafe (sistemul magnetic care permite încărcarea wireless a telefonului și atașarea unor accesorii magnetice). 

Așadar, dacă vrei să îți schimbi telefonul, poți opta pentru un model din gama iPhone 14. Le regăsești la un preț excelent și te vei bucura de tehnologie de ultimă generație, design elegant și cameră foto care îți va permite să surprinzi cele mai frumoase momente din viața ta. 

LĂSAȚI UN MESAJ