Desi HTC 10 duce design-ul modelului de varf al companiei intr-o directie noua, forma de baza a smartphone-ului ramane foarte familiara.
Partea din fata este foate fasemanatoare cu cea a modelului anterior in timp ce restul carcasei este o versiune noua, imbunatatita, fabricata din metal cu o curba eleganta se se aseaza foare bine in mana.
Curba carcasei HTC 10 se estompeaza brusc intr-o suprafata angulara ce finiseaza de jur imprejur spatele telefonului, trasatura ce aduce o reimprospatare binevenita design-ului modelului de varf al HTC. Camera aparatului este pozitionata in centru si desi nu iese foarte mult din liniile generale ale design-ului este prezenta totusi o mica iesire in afara corpului smartphone-ului estompata foarte bine de carcasa dedicata specila pregatita de producator.
Langa camera, sunt pozitionate un Flash LED si sistemul de focus bazat pe Laser. Pe laterale avem obisnuita combinatie de butoane de volum si buton de trezire din modul de repaos, ultimul fiind semnificativ texturat si imediat identificabil chiar si atunci cand telefonul se afla in buzunar.
Desi majoritatea celorlalte telefoane au combinat tavita cartelei SIM cu cea a cardului Micro SD pentru extinderea cantitatii de memorie, HTC alege in cazul modelului de varf pe o solutie diferita, cele doua fiind asezate in parti diametral opuse, pe lateralele terminalului mobil. In practica, asta permite schimbarea cardului de memorie fara a fi nevoie ca aparatul sa fie inchis.
Comparativ cu versiunile anterioare HTC 10 afiseaza cateva diferente majore, prima fiind prezenta in partea de jos a unei taste de tip touch ce contine si un senzor de amprenta al carui rol principal este acela de buton Home. Pe langa aceasta, plasate in afara ecranului pentru acest an stau alte doua butoane capacitive,cel BACK si Recent APPS permitandu-se astfel afisarea fara restrictii a imaginii pe intregul ecran.
Ecranul a crescut usor la dimensiunea de 5,2 inch insa upgrade-ul cel mai mare se inscrie la capitolul rezolutie ce are acum o densitate mult mai mare de pixeli per inch multumita celor 2560 x 1440 pixeli ai noului ecran bazat pe tehnologia de ultima ora LCD de generatia a6-a ce ofera un set de culori si o luminozitate foarte greu de distins fata de un ecran AMOLED. HTC a preferat probabil utilizarea acestei tehnologii pentru a evita aparitia fenomenului de burn-in ce poate aparea in cazul ecranelor ce beneficiaza de tehnologia AMOLED.
Ultima versiune a binecunoscutuei interfete specifice HTC, respectiv SENSE UI este cea mai curata versiune de interfata publicata pana la aceasta ora de HTC si una dintre cele mai fluide si minimaliste interfete publicata de un mare producator de terminale mobile, HTC lucrand direct cu cei de la Google pentru fluidizarea Sense UI si eliminarea aplicatiilor duplicat ce ingreunau in versiuni anterioare utilizarea smartphone-ului. Aplicatiiile HTC native ramase in urma acestui proces au fost redesenate utilizand noul Material Design al Google pentru a readuce interfata vizuala intr-un tot unitar cursiv si mult mai usor de utilizat decat versiunile anterioare.
Pe partea audiu putem discuta despre o rafinare a conceptului Boom Sound pentru care HTC este cunoscut. In cazul HTC 10 partea audio a fost despartita in doua canale distincte, fiecare cu propriul difuzor si propriul amplificator. Astfel, principalul difuzor este amplasat in partea de jos langa portul de date al terminalului in timp ce difuzorul insarcinat cu inaltele si mediile este amplasat in partea de sus. Rezultatul este unul interesant cu un sunet foarte bine asezat in spatiu ce pierde din volumul maxima al modelelor anterioare dar care castiga clar la capitolul claritate, asezare in spatiu si fidelitate.
Putem vorbi despre o dotare de top in cazul HTC 10 cu un procesor Snapdragon 820 si 4 GB de RAM ceea ce face ca Gaming-ul dar si utilizarea de zi cu zi sa fie sarcini ce se pot desfasura pe ecranul telefonului cu egala usurinta fara ca aplicatiile 3D sa sufere de cadre sarite sau intarzieri in ciuda rezolutiei mari.
Din punct de vedere al bateriei cei 3000 de miliamperi aduc in viata de zi cu zi un timp mediu de trei spre 4 ore de screen On time ceea ce este standardul pentru un telefon de aceasta dimensiune si rezolutie iar timpul de stand by este unul dintre cele mai bune, HTC 10 cosnumand doar 3 sau 4 % din baterie daca este lasat peste noapte fara sa fie atasat la incarcator.
O ora de streaming video cu luminozitatea ecranului setata pe automat nu consuma mai mult de 10% din baterie iar notificarile ocazionalelor programe impreuna cu ocazionala runda de gaming nu pun probleme pentru HTC 10 acesta reusind sa functioneze fara probleme pe parcursul intregii zile in testul nostru de utilizare mixta. Vestea buna, chiar daca sunteti un utilizator cu un scenariu de utilizare mai intens este reprezentat de faptul ca HTC 10 dispune de tehnologia Quick Charge 3.0 ceea ce inseamna ca o incarcare a bateriei smartphone-ului nu dureaza mai mult de o ora utilizand power brick-ul prezent in pachetul de accesorii.
Telefon Mobil HTC 10, Procesor Quad-Core 2.2GHz, Super LCD 6 Quad HD Capacitive touchscreen 5.2″, 4GB RAM, 64GB Flash, 12MP, 4G, Wi-Fi, Android (Gri) in oferta evoMAG.ro. Click AICI!