Prezentare: Tastatura pentru Gaming Logitech G410 Atlas Spectrum

1
2270

Clipul de astazi este dedicat gamerilor pentru ca vom discuta despre o tastatura mecanica ce vine din partea Logitech. Este un model scurt fara numberpad-ul pe care il gasim de obicei in partea drapta a tastaturii, are cele mai noi switch-uri mecanice produse chiar de Logitech si beneficiaza de iluminare RGB ce se poate configura in multiple feluri cu ajutorul softului ce poate fi descarcat chiar de pe site-ul producatorului, sofrware denumit desigur, Logitech Gaming Software.

1 (1)

Ca scurt istoric, Logitech International este un furnizor global de accesorii pentru PC-uri, laptop-uri, tablete si telefoane mobile cu sediul in Elvetia. Compania a fost fondata in 1981 de trei persoane, Daniel Borel si Perluigi Zappacosta de abea iesiti de pe portile universitatii Stanford si de un fost inginer numit Giacommo Marini.

De atunci si pana acum brandul Logitech a dat nastere multor periferice de top cu functii si forma dintre cele mai interesante, eu unul aducandu-mi cu deosebita placere despre un mouse special de acum cativa ani denumit MX Air dar nu au neglijat nici sectorul de buget devenind un brand inovator si respectat in domeniu pe parcursul anilor mentinandu-se intotdeauna in fruntea preferintelor consumatorilor chiar si la noi in Romania.

Tastatura de astazi, Logitech G410 Atlas Spectrum ne este oferita cu scoul realizarii acestui material de reprezentantii Logitech in Romania si este o evolutie a mai complicatei si mai voluminoasei Logitech G910 ce a fost prima tastatura de pe piata cu iluminare RGB si switch-uri mecanice Romer G.

1 (2)

Mai micul G410 face uz de forma generala a predecesoarei sale oferind un wristpad foarte confortabil pentru mana stanga, cea ce de obiucei actioneaza binecunoscutele taste W, A, S si D si reuseste sa ocoloeasca cu succes forma clasica de dreptunghi negru pentru gama de tastaturi fara numberpad denumite generic Tenkeyless ceea ce da tastaturii un design mai potrivit, dediat gaming-ului.

Spuneam mai devreme ca G420 Atlas Spectrum utilizeaza aceleasi switch-uri mecanice Romer-G ca si varianta de top, G910 Orion Spark. Pentru cei ce nu au auzit de acest tip de switch-uri mecanice le pot spune ca discutam despre switch-uri mecanice comparabile in mare masura cu cele Cherry Brown dar cu un punct de activare aflat la doar 1,5 mm fata de cei 2 mm ai Cherry Brown, ambele cerand pentru activare o forta de apasare de 45 de grame.

1 (3)

Switch-urile Romer G sunt prin urmare mai rapide cu cateva fractiuni de secunda daca ar fi sa ne luam dupa aceste specificatii decat switch-urile Cherry MX Brown si, conform producatorului chiar mai durabile decat acestea desim daca stau bine sa ma gandesc testarea acestei afirmatii necesita inca cativa ani, mulioanele de apasari a care sunt garantate aceste butoane neputnd fi atinse cu usurinta nici chiar de un scriitor profesionist.

Pentru ca este o varianta mai simpla si mai scurta a G910-ului, G410 Atlas Spectrum nu dispune de foarte multe taste suplimentare fiind prezenta tasta ce blocheaza in mod traditional butonul Windows al tastaturii si, spre dezamagirea mea ii lipseste si rotita de volum atat de folositoare pe multe dintre tastaturile in special de Gaming din gama Logitech.

Functia de reglare a volum-ului insa nu a fost data la o parte de tot insa a fost mutata ca functie secundara pentru activarea careia este necesara apasarea tastei FN si a celei a carei functie secundara necesita activare, intocmai ca in cazul laptop-urilor.

1 (4)

Din punct de vedere al gaming-ului, pot spune ca am testat Tastatura Logitech G 410 un timp destul de indelungat iar familiarizarea mea cu tipul de switch-uri mecanice folosite in constructia sa dateaza inca de pe vremea cand Switch-urile mecanice Romer G nu fusesere inca lansare oficial pe piata asa ca put spune cu cea mai mare incredere ca atat G410 cat si Logitech G910, ambele tastaturi de gaming Logitech ce utilizeaza noile switch-uri Romer-G ofera in primul rand durabilitate, precizie si viteza pe langa iluminarea RGB evidenta ce s-a imbunatatit considerabil de la data lansarii.

Tastele cu switch-uri mecanice din dotarea lor sunt fara indoiala cel putin la fel de rezistente la actiuni repetitive dar is la accidente ca orice brand de switch-uri mecanice de top, singurele cu care le-as putea compara intr-adevar ca mod de actionare, durabilitate si stabilitate fiind Cherry MX Brown, insa, dupa cum spuneam switch-urile Logitech beneficiaza de un timp de raspuns mai rapid decat acestea.

1 (5)

Mare parte din pretul celor doua modele se datoreaza foarte probabil LED-urilor si controller-ului necesar permiterii afisarii unor cheme de iluminare foarte complexe asa ca, daca vreti sa iluminati fiecare tasta in culoare proprie sau vreti sa rualti un efect de tip curcubeu pe tastatura, sau daca doriti o singura culoare pe toate butoanele ori vreo alt acombinatie mai curioasa, softul Logitech Gaming Software permite aproape orice modificare si are incluse o sumedenie intreaga de profile predefinite.

Logitech G410 este o tastatura de gaming High END si foarte probabil favrita mea personala cand vine vorba de tastaturi de gaming mecanice scurte, sau Tenkeyless dupa cum va spuneam mai devreme. Mi-a placut faptul ca este admirabil de mica si de usoara pentru o tastatura mecanica din clasa sa ceea ce o face usor de purtat pe la turneee si lanparty-uri, mi-a placut faptul ca este durabila si ofera optiuni de iluminare extensive in aproape orice culoare dar si faptul ca este vompatibila cu aplicatia Logitech ARC ce permite atasarea unui smartphone si monitorizarea in acest fel ai parametrilor PC-ului.

1 (6)

Tastatura Gaming Logitech G410 Atlas Spectrum (Neagra) in oferta evoMAG.ro AICI!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ