Review: Casti Avantree Audition PRO

0
3427

Review_ Casti Avantree Audition PRO - evoMAG.ro.00_01_15_00.Still001

Incep prin a va adresa o intrebare… voi ce faceti in drumul spre serviciu? Daca sunteti ca mine, si cred ca majoritatea vor raspunde ca la fel, ascultati muzica preferata pregatindu-va pentru ziua ce sta in fata voastra.

In acest scop, cei mai multi dintre noi utilizam de multe ori castile care au venit cu player-ul audio sau cele care au sosit in pachetul telefonului, bineinteles daca am primit asa ceva la achizitie.

In anii de utilizare a castilor atat pe strada, la serviciu cat si acasa am dezvoltat o aversiune puternica pentru firul castilor ce are prostul obicei de a se incurca sau a fi smuls sau de a se deteriora fix cand iti este lumea mai draga si nu cred ca sunt singurul care simte in acest fel.

Solutia, cel putin pentru ascultatul pe strada sunt, desigur castile wireless pe bluetooth, stereo, cu o autonomie mare si pe cat posibil suport pentru cele mai noi standarde si codecuri cum ar fi de exemplu tehnologia aptX si codecurile SBC si AAC special dezvoltate in ultimii ani tocmai in scopul imbunatatirii experientei audio in cazul castilor ce utilizeaza tehnologia bluetooth.

Review_ Casti Avantree Audition PRO - evoMAG.ro.00_03_56_13.Still005

Una dintre castile de acest gen despre care doream sa va povestesc in acest episod este perechea Avantree Audition PRO ce promite sa rezolve cel putin din punct de vedere al specificatiilor problema firului despre care va povesteam un pic mai devreme.

Astfel, Avantree Audition PRO suporta cel mai nou standard Bluetooth 4.1 si opereaza la o distanta de pana la 10 metri in camp deschis sau, in teslele mele cam 4-5 metri intr-un mediu aglomerat si plin de interferente cum ar fi un apartament de bloc.

Diametrul difuzoarelor incluse este de 40 de milimetri si sunt ascunse tocmai in capatul unor cupe adanci si nu in ultimul rand confortabile si usoare ce fac purtarea acestei perechi de casti pe termen mediu si lung o experienta cat se poate de placuta si de confortabila.

La o prima vedere specificatiile in ceea ce priveste bateria de 550 miliamperi a setului de casti nu pare foarte impresionanta insa va asigur ca aceasta dureaza foarte mult, eu unul nefiind nevoit sa incarc setul de casti nici macar dupa o saptamana de utilizare sporadica sau mai precis atunci cand ma aflam in trafic , spre serviciu.

Review_ Casti Avantree Audition PRO - evoMAG.ro.00_03_16_20.Still004

Oficial, producatorul specifica o durata de viata a bateriei de 40 de ore insa eu nu am avut cum sa testez cu exactitate aceasta specificatie insa va pot spune ca intr-adevar durata de functionare cu o singura incarcare este mare pe langa alte modele de casti bluetooth pe care le-am utilizat sau testat in trecut.

Avantree audition PRO sunt un set de casti complete in ceea ce priveste posibilitatile de conectare si facilitatile incluse.

Pe langa bateria de capacitate mare si sistemul de sustinere usor dar in acelasi timp confortabil si robust apar alte facilitati cum ar fi posibilitatea imperecherii cu telefoane mobile dotate cu NFC , microfon integrat pentru preluarea apelurilor , control de volum dar si ….

(aici devine cu adevarat interesant) posibilitatea ca in momentul in care bateria s-a terminat sa continuati auditia muzicala utilizand cablul audio special prezent in pachetul de accesorii , Avantree Audition PRO devenind in acel moment un set de casti clasice pe fir..

Firul audio dar si cel ce face posibila incarcarea castilor la orice port USB disponibil vin ca accesorii in interiorul husei dure de protectie si transport ce face parte din pachetul standard al castilor.

Review_ Casti Avantree Audition PRO - evoMAG.ro.00_02_34_24.Still003

Este buna, mai ales in cazul in care transportati castile in bagaje, in rest in timpul utilizarii zilnice am gasit ca prefer pastrarea si transportul castilor in jurul gatului , cele 180 de grame ale setului nepunand probleme pe parcursul zilei.

Din punct de vedere audio, nu pot sa spun decat ca reprezinta intr-adevar una dintre cele mai fericite implementari ale sunetului transmis si decodat utilizand tehnologia Bluetooth si ultimele codecuri dedicate muzicii pe bluetooth (daca imi permiteti expresia).

Desi nu pot egala un set de casti clasice pe fir legate la o placa de sunet dedicata am gasit ca semnatura sunetului Avantreee Audition PRO este una echilibrata in mare parte cu accente pe bass asa cum sunt setate multe perechi de casti din ultimii ani ceea ce inseamna ca vor fi pe placul consumatorilor de muzica contemporana.

Review_ Casti Avantree Audition PRO - evoMAG.ro.00_01_40_10.Still002

Poate ma veti intreba daca sunetul se imbunatateste atunci cand castile sunt conectate pe fir si am sa spun ca da, se simte usor o mica diferenta insa doar in pasaje scurte si in amunite genuri de muzica asa ca fie pe fir, fie wireless rezultatele vor fi unele cel putin multumitoare.

Casti Stereo Avantree Audition Pro, Bluetooth/Jack 3.5 mm, NFC (Negru) in oferta evoMAG.ro: Click!

LĂSAȚI UN MESAJ