Review: Tastatura Gaming CM Ctorm Quick Fire TK

0
1620

BLOG

Cu dimensiunile de 378 x 138 mm, CM Storm Quick Fire Tk este una dintre preferatele celor cu un birou de mici dimensiuni, design-ul aproape lipsit de margini al tastaturii mentinand o impresie minimalista cu o amprenta aproape nesemnificativa in ceea ce priveste clasa tastaturilor de gaming.

P1070344.00_00_34_21.Still001

Materialele din care este construita CM Storm Quick Fire TK sunt unele dintre cele mai bune iar imbinarile dintre diferitele panouri si materiale ale tastaturii sunt fara nici un cusur.La senzatia generala, de calitate superioara data dealtfel de aproape toate modelele si variantele prezente in linia de tastaturi CM Storm Quick Fire contribuie si butoanele acoperite cu un material cauciucat ce permit astfel un grip mai bun si care au o cursa lunga specifica multor switch-uri mecanice Cherry cu al carei varianta MX Brown este echipat modelul de astazi.

Asta clasifica Quick Fire Tk ca fiind o tastatura mecanica silentioasa si potrivita inclusiv pentru lucrul prelungit in programele suitelor de tip WORD datorita cursei neintrerupte a acestui gen de switch si lipsa unui zgomot suplimentar de la un capat al altuia al cursei, adica.. avem de-a face cu un switch liniar ce necesita o putere medie de apasare.

P1070344.00_00_57_14.Still002

Senzatia oferita de tastele de pe CM Storm Quick Fire TK este diferita fata de alte modele pe care am avut ocazia sa le testez pana acum, in sensul ca tolerantele par a fi mai mici , si miscarea tastei inainte si inapoi mai precisa intr-o oarecare masura iar cu ocazia asta si feedback-ul pare putin mai precis.

Un alt mare plus este faptul ca fiecare tasta este iluminatra individual de catre propriul LED pe mai multe intensitati si scheme de iluminare.In general, sunt de parere ca tastaturile mecanice, in special din gama superioara dedicate in general gamerilor sunt facute sa reziste cat se poate de mult unui regim de viata dur, cu lichide varsate, cu firimituri printre taste si cu apasari repetate si dure pe termen lung, in functie de titlul jucat.

P1070344.00_01_34_00.Still004

Prin urmare, desi mica si oarecum inghesuita fata de alte optiuni prezente pe piata, CM Storm Quick Fire TK are un unghi al tastelor optimizat pentru actionarea cat mai rapida, o baza foarte solida si o constructie de-a dreptul monolitica si nu in ultiml rand grea, lpsita de orice scartait si flexare indiferent daca este folosita normal sau brutalizata dupa vreun Rage Quit rusinos.

Nu totul este perfect insa. Desi este gandita sa fie o tastatura pur sange dedicata gaming-ului, CM Storm Quick Fire Tk nu dispune de butoane programabile, LED-uri multicolore sau programe de control ori taste macro, fiind in general dedicata jucatorilor de FPS-uri ce nu au in general nevoie de astfel de complicatii.

P1070344.00_02_55_07.Still006

In ciuda lipsei acestor facilitati din ce in ce mai prezente pe piata perifericelor de Gaming, sunt prezente totusi trei moduri de iluminare, respectiv iluminare completa, mod Breathing si iluminare doar a butoanelor WASD si 5 intensitati de iluminare, de la led-uri stinse de tot la cel mai inalt nivel posibil.

Asa ca, daca nu aveti chef sa setati mii de nuante si scheme de iluminare prin programul de control, macro-uri complicate si alte astfel de actiuni insa va doriti o tastatura mecanica de cea mai buna calitate simpla si la obiect , batranelul model CM Storm Quick Fire TK inca este una dintre recomandarile mele de top mai ales acum cand exista parca din ce in ce mai multe variante din care fiecare dintre noi isi poate alege, dupa gust si buget.

P1070344.00_04_01_09.Still008

In opinia mea , CM Storm Quick Fire TK si variantele sale mai vechi sau mai noi stranse sub denumirea generala de CM Storm Quick Fire au fost si raman in continuare robuste, compacte, elegante, si foarte stabile pe orice birou, greutatea si picioarele de cauciuc permitandu-le o pozitie ideala de fiecare data.

Tastatura CM Storm Quick Fire XT (Iluminare Maro): Click AICI!

Tastatura Gaming CM QuickFire TK (Iluminare Albastra): Click AICI!