Cred ca multi dintre voi isi aduc aminte de brandul ce dorea sa revolutioneze experienta telefoanelor cu sistem de operare Android din segmentul high end al pietei. Compania se numeste One Plus iar primul model pe care l-au produs sub actuala de numire putea fi achizitionat doar prin intermediul unei invitatii speciale. Artificiul asta de marketing a functionat foarte bine pentru acest producator necunoscut inainte de aparitia misteriosului sistem de invitatii catapulatandu-i in varful atentiei.
De atunci si pana acum a trecut ceva timp si iata-i acum la modelul cu numarul trei la care deja si-au permis sa renunte in sfarsit la sistemul de invitatii ceea ce ne-a permis si noua sa punem mana pe un exemplar si sa il testam petru cateva zile, rezultatele fiind prezente aici sub forma acestui nou episod.
Trebuie sa incep prin a spune ca in opinia mea cel mai mare avantaj al smartphone-ului One plus din a treia generatie este design-ul corpul aparatului fiind pentru prim data fabricat dintr-o singura bucata de aluminiu. Rezultatul este foarte placut si desi nu depaseste ceilalti concurenti din sectorul high end al pietei telefoanelor mobile estetica este foarte placuta iar din punct de vedere al felului in care se simte in mana, telefonul ofera o experienta cat se poate de solida.
Fata aparatului este imbracata de o foaie de sticla speciala Gorilla Glass 4 ce include in partea de jos butonul home care gazduieste la randul sau scanner-ul de amprenta ce este de aceasta data mult mai rapid cu un timp mediu de reactia de doar 0.3 secunde. In testele noastre nu pot spune ca am avut cum sa verific exact respectiva viteza de reactie insa pot spune cu certitudine ca este foarte rapida.
De o parte si de alta a scanner-ului de amprenta veti gasi butoanele de navigatie suplimentare, sensibila la atingere care sunt vizibile pentru o scurta perioada doar atunci cand sunt atinse. Sunt rapide ca timp de raspuns si usor de atins si pot fi setate in meniu pentru a realiza inclusiv functii suplimentare la apasarea continua.
In afara de foaia de sticla Gorilla Glass 4, One Plus 3 vine inca din fabrica cu un preotector de ecran preinstalat ce nu reuseste insa sa acopere intregul ecran insa decat nimic pentru multi dintre noi cei care nu vor reusi sa gaseasca un protector de ecran aftermarket pentru acest model, este bine si asa decat deloc.
Display-ul in sine este AMOLED la rezolutie Full HD sau 1920×1080 pixeli, arhisuficienti pentru cei 5,5 inchi ai aparatului oferind unghiuri de vizualizare foarte bune si o coloristica bogata dar si posibilitatea salvarii de energie fata de ecranele cu alta tehnologie sau cele e rezolutie mai inalta. Este suficient sa spunem aici ca ecranul este clar si vibrant ceea ce face gaming-ul si vizionarea de continut video, doua experiente foartre placute.
Un alt punct forte al aparatului este reprezentat de incarcatorul livrat in pachetul de accesorii ce ofera capacitatea de incarcare rapida si, conform producatorului nu mai putin de 60 % incarcare in doar 30 de minute.
Din punct de vedere al specificatiilor, OnePlus 3 este plin de tehnologie de ultima ora ce include printre altele, procesorul Qualcomm Snapdragon 820 ajutat de o cantitate uriasa de RAM, nu mai putin de 6 GB!
Nu stiu cat de necesara era o cantitate de ram atat de mare pentru un sistem de operare atat de bine optimizat ca cel de pe OnePlus 3 insa pot spune ca in practica, de la browsing-ul prin interfata aparatului pana la gagming-ul in cele mai grele conditii ale celor mai moi titluri 3 d disponibile aparatul nu a dat nici un semn de slabiciune, totul ruland extrem de fin cum s-ar spune, fara nici un fel de probleme. Probabil ca acolo intervin in discutie cei 6 Gb de memorie ram.
Pentru fanii cifrelor exacte dar si pentru cei curiosi, va invit sa urmarim in continuare cele cateva benchmark-uri pe care vi le-am pregatit.
Ca urmare a specificatiilor de top pe care le puteti vizualiza in intregime pe pagina produsului de pe magazinul nostru online, evoMAG.ro, link-ul fiind vizibil chiar acum pe ecranul vostru, si al performentei brute de calcul rezultata din benchmark-urile pe care tocmai le-am urmarit gaming-ul, cea mai dificila operatiune ce se poate desfaura pe orice telefon este o adevarata placere. Lag-ul este ca si inexistent iar timpii de incarcare sunt foarte rapizi, indiferent de aplicatie.
Este adevarat, suprafata metalica a aparatului nu este chiar cea mai buna pentru a tine in pozitia corecta aparatul pentru o sesiune prelunguta de gaming insa greutatea redusa a aparatului permite totusi un grip suficient de confortabil in aproape orice pozitie.
Inainte de a trece mai departe trebuie sa adresam si problema ce aparent afecta acest model cu foarte putin timp in urma datei la care acest video review este filmat, si anume problemele legate de baterie ce nu oferea aparent o performanta si o durabilitate consistenta. De atunci si pana acum, problema este adresata de catre producator cu un update de software ce reuseste sa aduca smartphone-ul in limitele normale, adica o zi de functionare in testele noastre de utilizare mixta.
Desi review-ul nostru pentru acest smartphone ar putea mult mai mult decat timpul pe care il avem la dispozitie, trebuie sa trecem spre final si spre concluziile la care am ajuns in timpul celor cateva zile de testare ale OnePlus 3-ului. Daca ar fi sa tragem o singura concluzis intr-o singura propozitie am putea spune ca telefonul este chiar excelent dar cum putem sa si detaliem din fericire aceasta concluzie putem spune ca:
– Producatorul a reusit sa adreseze toate problemele semnalizate in modelul anterior, sa ambaleze noul model intr-o carcasa unibody din aluminiu ce ofera intregului produs un aspect premium si totusi sa il lanseze pe piata la un pret foarte competitiv fata de modelele de varf ale concurentei.
– Specificatiile de ultima generatie si cei 6 GB de RAM despre care va spuneam mai devreme se asigura de faptul ca telefonul este pregatit inclusiv pentru viitor, programele si aplicatiile disponibile in spatul Android pentru urmatorii 2 sau trei ani nu ar trebui sa ii puna nici o problema
– Functia Proximity Display pe care o trezesti doar trecand mana peste telefon este foarte folositoare si este un ados binevenit si desi o vedeam la inceput ca si o functie integrata de dragul marketing-ului, m-am trezit ca o folosesc zilnic mai ales la birou.
Telefon Mobil OnePlus 3, Procesor Quad-Core 2.15GHz / 1.6GHz, Optic Amoled Capacitive touchscreen 5.5″, 6GB RAM, 64GB Flash, 16MP, Wi-Fi, 4G, Dual Sim, Android (Gri) in curand disponibil AICI.