Samsung LV32F390FE 2 in 1 TV si Monitor,Full HD, Ecran Curbat, Super Slim, CI+

0
11592

Am discutat in trecut despre monitoare si televizoare Samsung dar niciodata despre acele display-uri 2 in 1, combinatii de multe ori reusite dintre televizoare si Monitoare pentru pc si cred ca lasand la o parte acest tip de ecrane multi dintre noi avem de pierdut, de la studenti la utilizatori casnici ce nu au un buget foarte mare si prin urmare nu isi pot permite sa achizitioneze si unul si altul.

Trebuie sa recunosc ca ideea acestui clip mi-a fost data de o cunostinta a mea care, mutandu-se la camin pe perioada facultatii a fost nevoit sa reduca bagajul la minim, alegand ca pe langa cele absolut necesare si laptop-ul de gaming pe care il avea deja, sa achizitioneze pentru cei 4 ani pe care urmeaza sa ii petreaca la camin, un TV de dimensiuni medii cu o a doua functie, interesanta din multe puncte de vedere, aceea de monitor pentru PC.

Intamplarea aceasta m-a facut sa ma gandesc serios la utilitatea acestui tip de combo-uri, de display-uri 2 n 1 iar dupa un scurt test al Modelului Samsung VF 390 am ales sa vi-l prezint si voua pentru ca sincer sa fiu mi se pare a avea un raport foarte bun intre pret, performanta si facilitatile oferite.

Asa ca ……

Samsung VF 390 soseste din fabrica intr-o cutie generica fara prea multe elemente grafice care pune in valoare mai degraba functia de TV a acestui display insa odata cu deschiderea ambalajului, devine evidenta orientarea si catre functia de monitor secundar pentru PC odata ce descoperim standul reglabil si cablul HDMi inclus in pachetul de accesorii.

Ca intrari de semnal avem clasica conexiune coaxiala, adica cea normala de cablu, suport pentru card CI pentru cei cu televiziune digitala si abonamente speciale, cunexiuni de semnal analog si doua intrari digitale HDMI, una dedicata as zice eu conectarii la PC si cealalta la un alt dispozitiv, eventual consola de gaming.

Alaturi de toate aceste intrari de semnal integrate mai exista si o interfata de control de baza accesabila prin apasarea unui singur buton situat pe spatele display-ului Samsung VF 390 in timp ce marea majoritate a functiilor de la cele dedicate functiei TV la cele dedicate controlului functiei Media player sau conexiunii la un alt aparat sunt gazduite pe telecomanda Samsung standard care vine in pachetul de accesorii impreuna cu bateriile si bineinteles, manualul de rigoare.

Astfel avem inca de la deschiderea cutiti toate componentele necesare punerii in functiune a Samsung VF 390 si accesarea fara probleme a tuturor functiilor acestuia.

Pe partea de TV functiile sunt binecunoscute. Se poate alege tara, tipul semnalului TV adica analog sau digital dupa care la confirmarea acestor setari in maxim 10 minute toate canalele snt scanate si preprogramate deja in memoria aparatului. Simplu si la obiect, in cateva minute de la desfacerea cutiei functia TV este gata de treaba.

Trebuie sa recunosc ca am fost mai curios despre functia de monitor a acestui display pentru ca in general in trecut televizoarele sufereau de asa zisul imput lag ce nu le facea prea potrivite pentru utilizarea ca si monitor, altfel toti am fi avut mai degraba televizoare in locul monitoarelor de PC ce sunt de multe ori mai scumpe decat multe modele de tv-uri, in special cele de gaming insa sa ne intoarcem la subiectul nostru.

Spuneam ca m-a interesat cel mai mult la acest model functia de monitor si desi pot spune ca in prima jumatate de ora dimensiunea pictogramelor sau a literelor pe un ecran full HD de 32 de inchi mi s-a parut cam mare in primele 30 de minute de utilizare dar, imediat ce am pornit unul dintre jocurile mele preferate toate aceste prime impresii initial usor defavorabile au fost date la o parte pentru ca…

Panoul VA al monitorului cu un colorit mult mai bogat si un unghi de vizualizare mai larg decat cel al unui monitor standard TN comparabil ca pret , input lag-ul inexistent si capacitatea de a afisa imaginile transmise de PC la rezolutia FULL HD si 60 cadre per secunda il fac nu numai un display potrivit pentru consumul TV si multimedia, filme, etc ci si un monitor foarte bun cu care nu mi-ar fi rusine sa ma afisez nici la cea mai tare competitie de gaming.

Adaugati la asta si o dimensine a ecranului ce acopera aproape tot campul vizual atunci cand il privesti de la distanta de la care ai privi un monitor standard, curbura usoara a ecranului, posibilitatea de montare pe perete si avem in Samsung VF 390 un combo foarte reusit ce indeplineste cu brio toate functiile ce ii sunt incredintate, aceea de TV, de media player si de monitor pentru PC.

Dupa cele cateva zile de testare a acestui model cred ca in sfarsit tehnologia TV-urilor a ajuns din urma pe cea a monitoarelor mai ales in sectorul mainstream iar pentru fanii display-urilor de dimensiuni mari sau a celor ce nu isi permit ambele tipuri de ecrane, TV si Monitor separat ,cred ca Samsung VF 390 este fara idoiala o propunere foarte interesanta si in acelasi timp ieftina in opinia mea, pentru ceea ce ofera.