Tutorial: Ce inseamna BTU sau clasa de energie? Ce este un invertor? – Despre aerul conditionat.

0
10252

Asa dupa cum bine stiti evoMAG, pe langa produsele IT are in oferta si aparatura electrocasnica dar si aparate de aer conditionat, ultimele fiind la foarte mare cerere in lunile de vara. Unele dintre cele mai intalnite intrebari pe care le primim in momentul in care clientii nostri vor sa afle care este aparatul potrivit pentru spatiul lor sunt:

-Ce inseamna Inverter si care este rolul sau dar si de ce aparatele de aer conditionat cu invertor se afla pe o treapta de pret mai ridicata decat cele fara?

-Ce este BTU si cu ce ne ajuta la determinarea capacitatii aparatului de aer conditionat ?

-Ce sunt clasele de energie si care este rolul lor ?

La aceste trei principale intrebari vom incerca sa raspundem in acest clip pentru a veni in intampinarea nevoilor clientilor nostri.

Incepem, desigur cu prima intrebare: Ce este un Inverter ?

In general, un invertor este folosit pentru a controla viteza motorului compresorului, astfel încat acesta sa regleze în mod continuu temperatura într-o maniera cât mai optima. Aparatele de aer condiționat au la interior o componenta sau unitate cu frecventa variabila, care cuprinde un invertor electric reglabil ce reglează la rândul sau electromotorul, ceea ce conduce compresorul și cantitatea de aer rece sau cald degajat de aparat.

Aparatele de aer conditionat cu invertor sunt de obicei mai scumpe decat cele fara aceasta componenta insa investitia suplimentara se amortizeaza in timp pentru ca principalul avantaj al unui astfel de aparat este costul mai scazut de operare, pentru ca astfel de aparate cu invertor consuma mai putina energie.

Alte beneficiii importante ale unui aparat de aer conditionat dotat cu invertor sunt:

– Ating mult mai repede temperatura dorita sau reglata de utilizator

– Timpul de pornire al aparatului este mai rapid cu aproximativ 30%

– Sunt fara indoiala mai silentioase

– Nu ofera ocazia formarii unor fluctuatii de temperatura avand in vedere controlul permanent oferit de invertor

– Elimina varfurile de voltaj sau de consum generate de pornirea frecventa a compresorului

A doua intrebare pe care clientii nostri ne-o adreseaza foarte des in privinta aparatelor de aer conditionat este: Ce este un BTU si cu ce ma ajuta ?

Definitia acestei unitati de masura a energiei este un pic ciudata si este situata in afara sistemului nostru de masura, adica cel metric.

Un BTU sau British Thermal Unit este in esenta cantitatea de caldura necesara pentru a creste cu un grad Fahrenheit temperatura unui pound sau 0,45 kg de apa. In industrie si in special in cazul aparatelor de aer conditionat BTU se refera la cantitatea de caldura pe care acesta o poate inlatura per ora dintr-o incapere.

Pentru a va ajuta sa va faceti o idee asupra capacitatilor necesare unei camere sau unui apartament mediu putem spune ca intr-o incapere de 6 metri pe 7,5 metri sunt necesari 12,000 BTU, intr-o incapere de 3 pe 4,5 metri sunt necesari 5-6000 BTU sau intr-un apartament de doua camere cu 70 metri patrati este necesar un aparat de 14.500 BTU.

Pentru cei ce doresc sa isi calculeze exact numarul de BTU necesari vom integra un tabel cu dimensiunile camerelor, suprafata acestora in metri patrati precum si necesarul de BTU recomandat in descrierea acestui episod pe canalul nostru de Youtube.

LĂSAȚI UN MESAJ